Хората, които имат възможността да отглеждат моркови сами, знаят много

...
Хората, които имат възможността да отглеждат моркови сами, знаят много
Коментари Харесай

Ако искате морковите да останат сочни и с тънка коричка до пролетта, складирайте ги по този начин

Хората, които имат опцията да отглеждат моркови сами, знаят доста добре какъв брой мъчно е да ги опазят свежи и сочни през цялата зима, та чак до пролетта. В множеството случаи зеленчукът съумява да ни разочарова напълно при започване на студените дни. Наблюдаваме по какъв начин свежестта му изчезва, кората става твърда, а самият морков омеква.

Ние обаче си поставихме за цел да споделим с вас няколко изпитани метода за съхранението на този кореноплоден зарзават. Благодарение на препоръките, които занапред ще споделим с вас, ще имате опция да похапвате от морковите през цялата зима, без даже да се постанова да белите кората им с нож.
Ето по какъв начин вярно да съхраняваме огромни количества моркови през зимата: • Дръжте ги в помещение, чиято температура не надвишава 3 градуса по Целзий;  Най-добрият домакински сок срещу всевъзможни възпаления! Най-добрият домакински сок срещу всевъзможни възпаления!
Рецептата за този сок ще ви избави от доста възпаления и болки в тялото и ще предотврати доста следващи проблеми.  Не единствено това,...

Температурата е основен миг, приказваме ли за съхранението на този зарзават. Ако изпуснете надзор над нея, бъдете сигурни, че морковите ще стартират да покълват. Дръжте зеленчука на място, където температурата не надвишава 3-4 градуса по Целзий.
• Никога не съхранявайте на едно място моркови, ябълки и тикви;
Ако живеете на село или имате родственици, които ви доставят с домашни плодове и зеленчуци, вероятно нямате кой знае какви знания, свързани със съхранението на моркови. Тук обаче се намесваме ние с доста скъпа информация. Никога не трябва морковът да се съхранява на едно място с ябълки или тикви. Тези плодове създават етилен – газ, който предизвиква узряването.

Дори да не разполагате с задоволително огромно помещение, постарайте се обособените култури да имат „ бариера ” между тях. В противоположен случай напъните ви ще отидат напразно.
• Не поливайте морковите 10 дни, преди да съберете реколтата;  Вълшебният лек от моркови, който ще ви защищити от вирусите тази зима Вълшебният лек от моркови, който ще ви защищити от вирусите тази зима
Лекарство с моркови за повишение на имунитета против грип, вируси и настинки. Необходими артикули - 5 моркова - сокът от един прясно...

Малцина знаят това. 10 дни, преди да извадите морковите от почвата, не трябва да ги поливате. Водата ще способства да са доста по-хрупкави и бързо ще пожълтеят. Наред с това е допустимо от влагата да започва развой по изгниване.
• Много бърза обработка.
Когато към този момент сте извадили зеленчукът от почвата, не го оставяйте да престои прекомерно дълго време. Дръжте няколко часа на слънце, с цел да може кората му да изсъхне. След това побързайте да подрежете листата и тези „ космати ” корени, които към този момент са изсъхнали.

Придържайте се към всичко това и ви подсигуряваме, че този потребен и апетитен зарзават ще остане апетитен и с тънка коричка чак до пролетта!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР