Хората, които имат алергии, трябва да получават ваксини в болница,

...
Хората, които имат алергии, трябва да получават ваксини в болница,
Коментари Харесай

Хората с алергии - ваксиниране само в болница

Хората, които имат алергии, би трябвало да получават ваксини в болница, вместо в център за първична здравна помощ. Това съобщи турски доктор след известия за евентуални алергични реакции към новите COVID-19 ваксини. 

В документално изказване във вторник ръководителят на турското национално сдружение по алергия и клинична имунология доктор Бюлент Шекерел съобщи, че тежките алергични реакции към имунизациите са извънредно редки. 

Алергичен риск при РНК имунизациите на Pfizer-BioNTech и Moderna е 11 на 1 милион. 

Това е, десетократно по-висок риск спрямо рутинните ваксини, разгласи Шекерел. Но не грябва са се тормозим от този факт. 

„ Използваната в Турция китайска ваксина КоронаВак се създава със остаряла технология и теоретично се чака още по-малък алергичен риск в съпоставяне от РНК имунизациите “, изясни Чекерел.

" В момента, преди използването на имунизацията, хората се питат дали имат алергия. Препоръчваме на тези, които са алергични към някое вещество или храна, да се имунизират в лечебни заведения вместо в първоначални здравни центрове ", посъветва той.

Специалистът акцентира, че всички тежки алергични реакции се следят в границите на 30 минути след приемане на имунизацията. За това нормална процедура е в международен мащаб да се следят имунизираните хора най-малко 30 минути след имунизацията.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР