Хората искат промяна, различна България. Това показват изборните резултати в

...
Хората искат промяна, различна България. Това показват изборните резултати в
Коментари Харесай

Новоизбраният депутат Манол Пейков: Проблемът с културата е, че никой не го е грижа



" Хората желаят смяна, друга България . Това демонстрират изборните резултати в цялата страна ". Това сподели пред БНР издателят Манол Пейков, който вече е народен представител от " Демократична България ". 

Според него би трябвало да се регистрира обстоятелството, че Слави Трифонов се е задържал два пъти по-дълго в медиите, в сравнение с най-дълго властвалите български държавни управления, а медийната среда в България се трансформира по-динамично, в сравнение с политиката:

" За мен това ще бъде огромното незнайно в новия парламент, само че аз заобикалям да виждам стереотипно на неговия политически план. Доста от хората, които ще влязат, са съществени специалисти. " Демократична България " ще търси тематични болшинства в този парламент.  Повече от явно е, че ние не можем да участваме в ръководещо болшинство, само че за сметка на това има толкоз доста значими проблеми за решение, първият, от които е смяна в изборния закон, само че и доста проблеми с културата, по които аз чакам да имаме единодушие с много депутати , не единствено от партията " ИТН ", само че и от други партии ", акцентира Пейков в предаването " Графити по въздуха ". 

Според него огромният проблем с културата в българския парламент е, че тя е " заметена под килима ". Той разяснява, че " за разлика от други големи тематики като енергетиката, да вземем за пример, които са основни за развиването и независимостта на страната, в която живеем, в културата няма толкоз тежки лобита, с които да би трябвало да се бориш ...  Проблемът с културата е, че никой не го е грижа ".

Според Пейков, " в случай че народът има положително обучение и ръководи добре своята просвета, има достъп до просвета във всяко ъгълче на страната, тогава ще имаме културата да избираме верните хора, да вземаме верните решения, а ръководството на страната зависи от това ". 

" Според мен не би трябвало за следващ път да чакаме месията, който ще пристигна и с щракане на пръсти ще промени нещата . В момента става дума за пренареждане на уседнали връзки и те са уседнали отдавна, само че не са уседнали от хубаво ". 

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР