Хора в Тел Авив празнуват новината за освобождаването на заложници

...
Хора в Тел Авив празнуват новината за освобождаването на заложници
Коментари Харесай

Хамас освободи 13 израелски заложници и 12 тайландци. Израел освободи от затвора 39 палестински жени и деца

Хора в Тел Авив честват новината за освобождението на заложници на " Хамас ". Снимка: АП

" Хамас " освободи през днешния ден първите 13 израелски заложници и 12 тайландци, които бяха отвлечени на 7 октомври, оповестяват израелски и палестински източници от силите за сигурност, представени от Франс прес. Същевременно 39 палестински дами и деца, намиращи се в израелски затвори, бяха освободени през днешния ден като част от съглашението сред Израел и " Хамас ", заяви катарското външно министерство, представено от Ройтерс.

Източник от израелските сили е съобщил, че те са посрещнали 13 израелски заложници. Два близки до " Хамас " източника оповестиха по-рано, че тези заложници, измежду които има дами и деца, са били предадени на Международния комитет на Червения кръст в линията Газа, преди да преминат в Египет.

В същото време бяха освободени и 12 тайландци, заяви в " Екс " министър председателят на страната Срета Тависин. Информацията беше доказана от източник от " Хамас ", който го дефинира като " жест ".

Катар обаче заяви, че освободените тайландци са единствено 10. Освен тях е бил освободен и един филипинец, посочи Агенция Франс Прес.

 

Тринайсетте израелски заложници, освободени по-рано през днешния ден от " Хамас " и предадени на представители на Международния комитет на Червения кръст, са пресекли границата на линията Газа и Египет и към този момент са на египетска територия, заяви израелското издание " Таймс ъв Израел ". Те са пътували с коли за спешна помощ.

Заложниците бяха освободени след 49 дни в плен. Те бяха предадени на Червения кръст по-рано през днешния ден в град Хан Юнис, в южната част на линията Газа. Израелски медии оповестяват, че става дума за дами и деца.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР