Хора с определени гени и особености в кръвната картина не

...
Хора с определени гени и особености в кръвната картина не
Коментари Харесай

Хора с определени гени не се заразявали с коронавирус

 Хора с избрани гени и особености в кръвната картина не се заразяват с ковид, откриха съветски учени в особено изследване. Водещ проучването е шефът на Изследователския институт по епидемиология и микробиология Пастьор в Русия акад. Арег Тотолян. Той е и член на Руската академия на науките. 

По време на проучването екип, управителен от акад. Тотолян, открива, че хората с високо равнище на интерферон-алфа, с високо наличие на лимфоцити в кръвта, както и носители на някои генетични маркери, имат нараснала отбрана против ковид.

По този метод високото равнище на интерферон-алфа, молекула, която се синтезира от клетките на имунната система и има директен антивирусен резултат, понижава риска от зараза на локално равнище. Доброто равнище на лимфоцитите демонстрира, че човек е по-малко евентуално да се болести, само че даже и да се болести, евентуално ще прекара инфекцията доста леко. Сред гените, кодиращи имунния отговор на индивида, учените са разпознали и два защитни алела (различни форми на един и същи ген - бел. ред.) и един предразполагащ към заболяване, предава още БГНЕС.

По-рано група учени, водени от Фьодор Кондрашов от Института за просвета и технологии на Австрия, откриха, че новите разновидности на ковид са почнали да се популяризират след премахването на рестриктивните мерки в доста страни.

Изграден от тях епидемиологичен модел открива, че рискът от разновидности зависи от два фактора: каузи на имунизираното население и общия брой инфектирани. В резултат на проучването учените стигат до заключението, че по-голямата част от популацията в света (поне 60%) би трябвало да бъде имунизирано.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР