Хонконгските власти направиха специално изявление днес, че ще предприемат мерки

...
Хонконгските власти направиха специално изявление днес, че ще предприемат мерки
Коментари Харесай

Мистериозна епидемия разтревожи Хонконг

Хонконгските управляващи направиха особено изказване през днешния ден, че ще подхващат ограничения против мистериозна зараза от бързо разрастващ се тежък дихателен синдром. В Хонконг към този момент са регистрирани първи пет случая на заболяването, само че това, което тревожи управляващите е, повишаването на болните в Китай. Вчера бе докладвано за 44 инфектирани в китайския град Ухан. Предполага се, че заболяването е пренесена в Хонконг от хора, които са посетили уменно Ухан. Избухналата предишния месец зараза съживи спомените за вируса на Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС), който през 2002-2003 година лиши живота на над 700 души в Китай, Хонконг и други страни, напомня Асошиейтед прес.
Здравните управляващи на някогашната английска колония инсталираха вчера на градското летище спомагателна система за следене на температурата на идващите пасажери. Лидерката на Хонконг Кари Лам посети хонконгската централна гара и насочи апел всички пасажери, при които се проявят признаци на болестта, да носят хирургически маски, да потърсят здравна помощ и да оповестят на лекарите къде са били, добавя Българска телеграфна агенция.
Здравните управляващи на Ухан, където болестта бушува оповестиха, че 11 от 44-мата инфектирани са били в сериозно положение. За всички заболели се поставят медицински грижи при строго спазванакарантина. Други 121 души, които са били в непосредствен контакт с болните, са сложени под наблюдаване.
Повечето от случаите в Ухан се свързват с локалния пазар за морски блага, където за ястие се оферират диви животни, които могат да придвижват вируси, рискови за хората. Пазарът е дезинфекциран.
Най-често срещаният признак на болестта е треската. По-редките признаци са компликации при поемане и инфекции на дробовете.
Най-скорошните случаи в Хонконг са две дами, които са посетили Ухан през последните 14 дни, само че за които няма информация да са посетили пазара за морски блага.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР