Honda нарече своя първи изцяло електрически SUV Prologue, за да

...
Honda нарече своя първи изцяло електрически SUV Prologue, за да
Коментари Харесай

Honda Prologue е тук с 482 км пробег и възможност за теглене над 2 тона

Honda назова своя първи напълно електрически SUV Prologue, с цел да символизира „ основната роля, която играе в тактиката за електрификация на компанията “.

Това е съвършено звучащо име за Honda и е в духа на Prelude, което беше употребявано за седан въз основата на Accord за пускане на японската верига за продажби на дребно на Honda – Honda Verno, преди време.

Подобно на Prelude, Prologue се базира на съществуваща платформа, макар че тази е резултат от партньорството на Honda с GM.

Ето усещанията на създателите от carbuzz.

Отвън обаче Prologue наподобява напълно като Honda и ще се появи при започване на 2024 година като огромен, необятен, електрически кросоувър, който може да се похвали с 482 km пробег, 288 конски сили и богат на технологии интериор. 

Той е основан на технологията за задвижване Ultium на GM и платформата BEV3, което стартира да проличава, щом влезете в Prologue.

Екстериорен дизайн: Чиста Honda

Prelude е планиран в Лос Анджелис благодарение на нов дизайнерски език, който Honda назовава „ Neo Rugged “. Въпреки напъните ни да осезаем външния му тип във фотографска форма, онлайн той наподобява доста по-интересен. 

Първоначалното усещане е, че той не е изключително rugged, а наподобява по този начин, като че ли му е мястото на всевъзможен тип терен със своята линия на покрива, притъпена предница и къси надвеси.

Това, което кара Prologue да наподобява по-дълъг, в сравнение с е в реалност, е голямото междуосие от 309 cm. 

В реалност Prologue е с 10 сантиметра по-къс от Honda Pilot. Но междуосието му е с към 7,62 см по-дълго от това на Odyssey – който като цяло е по-дълъг от Pilot с към 22 см.

Любимият ни щрих е новият надпис на марката в ретро жанр на задната част, който замества емблемата на Honda. Занапред това ще бъде идентификаторът на електрическия модел на Honda.

Prologue ще се предлага с 21-инчови джанти, показани на нашите изображения, които Honda показва, че са най-големите джанти, които е поставяла на фабричен автомобил.

Интериор: не напълно Honda

В интериора на петместния Prologue има това познато чувство за Honda, само че то не е напълно такова. Някои превключватели и кормилото са на GM, което не е неприятно, само че за някои от ужасните пластмаси по вратите и сред седалките ще обвиним и GM. Надяваме се, че те ще бъдат усъвършенствани, когато автомобилът влезе в серийно произвеждане, и няма да има скърцане от централната подпора.

Отпред е по-просторно, в сравнение с се чака от един средноразмерен кросоувър, а ергономията наподобява типична за Honda – което е добре.

Отзад има възхитително доста място за краката. Oбаче човек над 1,80 незабавно ще си удари главата в ръба на панорамния покрив. Тази скосена линия на покрива наподобява отлично извън, само че е малко нападателна за хората с дълъг торс.

Информационно-развлекателна система: става за Android

По създание Prologue работи със същата система, основана на Гугъл, като най-новия седан Accord, която работи с приложения от магазина Гугъл Play, само че идва с вградени Гугъл Assistant и Гугъл Maps. 

Разликата е, че системата на Prelude разполага с спомагателен програмен продукт за автомобила с акумулатори, който прави неща като помощ при обмисляне на направления с елементарен достъп до зарядни устройства.

Поддържат се безжичен Apple CarPlay и нормалните обвинени, които Honda обича да дава. Екранът на инфоразвлекателната система е 11,3-инчов HD сензорен екран, до момента в който екранът на инструмента на лидера е 11-инчов дигитален блок.

Задвижване: 482 км пробег

С развиването на пазара на електрически автомобили настоящето общо мнение е, че минималният пробег, с цел да се усещат хората удобно, би трябвало да е повече от 482 km. Honda и GM са се спрели на литиево-йонна батерия с потенциал 85 kWh, с цел да обезпечат този пробег, с двумоторна трансмисия, разрастваща 288 к.с. и 451 Нм.

Налична е и едномоторна настройка с FWD, само че мощността ѝ не е доказана. Зареждането също наподобява добре, с бързо зареждане с непрекъснат ток със скорост до 155 kW, което обезпечава пробег от 104 км за 10 минути на зарядното устройство.

Гледната точка на carbuzz: Интересен първи електрически SUV

Изборът на електрически кросоувър със междинен размер е забавно решение за Honda.

Въпреки това, да предсатвим Prologue като флагшип било малко пресилено, първият електрически SUV ще свърши работа като атрактивно изглеждащо изказване към бъдещето на тактиката на Honda за електрификация. 

Навлизането в борбата на електрическите автомобили с пробег от 482 км и свръхвисок въртящ миг също е интелигентен ход. С потенциал на изтегляне от 2267 кг притежаването на Prologue ще понижи потребността на доста хора от спомагателен пикап.

Макар да обичаме по-спортните оферти на Honda, марката си изкарва парите със фамилните коли, а Prologue има за цел да бъде фамилен с доста пространство за едно семейство, без значение дали към този момент с деца младежи, или като нещо, в което да израсне.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР