Хона Йоберг спечели своята втора световна титла в индивидуалната дисциплина

...
Хона Йоберг спечели своята втора световна титла в индивидуалната дисциплина
Коментари Харесай

Хана Йоберг с втора световна титла в индивидуалната, Тодорова завърши 36-та

Хона Йоберг завоюва своята втора международна купа в самостоятелната дисциплинираност на 15 километра, откакто победи по един страховит метод в Оберхоф. В предишното шведката е печелила тази купа на домашното Световно в Йостерзунд през 2019. Освен това тя е и олимпийска шампионка в самостоятелната от Игрите в Пьончан 2018, когато надпреварата още веднъж бе на 15 февруари.

Йоберг стигна до купата през днешния ден макар едната наказателна минута, която си заслужи още в първата си пукотевица. След това обаче тя бе безгрешна в останалите си три визити на рубежа, с цел да победи с 10.3 секунди своята сънародничка Лин Персон, която повали всичките 20 цели.

Бронзовият орден с пасив от 28.0 секунди си завоюва италианката Лиза Витоци, която повали първите си 19 цели, само че изпусна последната, която ѝ коства и златото. На крачка от оценките приключи друга от италианките – Самуело Комола, която изостава с 48.5 от Йоберг, макар че и тя сходно на Персон бе безгрешна на рубежа в хода на днешния ден. Освен Комола и Персон безгрешна в стрелбата си през днешния ден беше още и финландката Суви Минкинен, която се класира на 8-мо място с пасив от 2:43.9 минути от шампионката.

Най-бърза по дистанцията от 15 километра през днешния ден беше лидерката в генералното класиране за Световната купа и международна шампионка от преследването на 10 километра Жулия Симон, която обаче се класира едвам 5-та, откакто позволи общо три неточности в своите четири стрелби. Французойката бе безгрешна само в своята втора аудиенция на огневия рубеж в хода на днешното съревнование и финишира на 1:21.7 от първото място.

Шампионката Йоберг загуби 31.6 секунди по трасето по отношение на Симон, давайки трето време по дистанцията. Между двете се вклини настоящата олимпийска шампионка в дисциплината Денизе Херман-Вик (Германия), която обаче финишира едвам 15-та с общо четири наказателни минути. Шампионката от спринта предишния петък изпусна по две цели в двете си стрелби от прав и бе съвършена от лежащ.

От трите българки, които стартираха през днешния ден, най-добре се показа Милена Тодорова, която приключи на 36-та позиция, откакто позволи общо пет неточности в своите стрелби през днешния ден. Цели три от неточностите на 25-годишната състезателка пристигнаха в нейната последна пукотевица. Тя приключи с общ пасив от 5:29.3 по отношение на шампионката Йоберг. Даниела Кадева се класира на 72-ро място с три неточности и пасив от 10:12.9, а Мария Здравкова бе последна, 94-та, с цели 12 изпуснати цели, най-слабо показване в стрелбата, и закъснение от 20:35.2.

Световното състезание по биатлон в Оберхоф продължава на следващия ден с единичната смесена щафета, която ще започва в 16:10 часа българско време. Очакванията са за България на старт да застанат Милена Тодорова и Владимир Илиев.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР