Холсим (България) АД, част от Групата Холсим - един от

...
Холсим (България) АД, част от Групата Холсим - един от
Коментари Харесай

Холсим пуска на пазара цимента с най-ниския въглероден отпечатък в България – ECOPlanet PRIME

Холсим (България) АД, част от Групата Холсим - един от международните водачи в циментопроизводството и устойчивите решения за строителството, пуска за първи път на българския пазар артикул с световната марка ECOPlanet. Продуктите с тази марка имат от 30% до 100% по-нисък въглероден отпечатък по отношение на обичайния портланд цимент. Постигането на това фрапантно съкращаване на CO2 е осъществено посредством потребление на новаторски и нискоемисионни изходни материали, в това число рециклирани първични материали, както и посредством огромното потребление на различни горива в производството на цимент.

През месец август тази година у излиза първият артикул от зелената серия - ECOPlanet PRIME - CEM IV/B(V) 42,5 N.

„ Намаляването на въглеродните излъчвания, устойчивото развиване и „ зелените “ градове са световен приоритет от първостепенно значение за запазване живота на земята и обезпечаване на екологично чисто бъдеще за децата ни. Горди сме, че Групата „ Холсим “ е международен водач в напъните за стабилно развиване и предлага революционни „ зелени “ решения за строителството “, разяснява Росен Папазов, Изпълнителен шеф на Холсим (България) АД.



Според него потреблението на различно гориво съставлява спомагателен значителен принос на циментопроизводството за решаването и на различен световен проблем - оправянето по оптимално екологичен метод с стремглаво растящия размер на отпадъците от бита и индустриалния развой. За реализиране на това ненадминато съкращаване на CO2 в състава на цимента ECOPlanet PRIME се употребяват и разнообразни други първични материали, които от своя страна спомагат за извънредно положителното държание на цимента в бетон и бетонови смеси.

" Екологичният цимент CEM IV/B(V) се отличава с по-добра обработваемост, която оказва помощ за доста по-добра комплектност на повърхността на крайния артикул, намалявайки потребността от следващи интервенции и корекции “, разяснява Явор Рангелов, Търговски шеф на Холсим (България) АД.



Явор Рангелов

Друго преимущество, съгласно него, е удълженото време за работа, което е извънредно значимо, изключително при работа при по-високи температури. При ЕCOPlanet PRIME се понижава и опцията от пукнатини заради прекомерно ранното свързване на цимента, като респективно се отстрани потребността от следващи времеемки и трудоемки ремонтни действия на повърхностите. Продуктът се отличава и с висока последна здравина, като с нея се подсигуряват нужната издръжливост на строителния детайл, която дава сигурност и надеждност за бъдещата употреба.

Приложенията на ЕCOPlanet PRIME са разнородни и обгръщат разнообразни типове бетонови смеси и разтвори, замазки и други строителни приложения като контактни и плаващи замазки, колони, стени, стълбища и огради.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР