Холивудските филми Барби и Опенхаймер не съответстват на целите и

...
Холивудските филми Барби и Опенхаймер не съответстват на целите и
Коментари Харесай

Русия забрани Барби и Опенхаймер

" Холивудските филми " Барби " и " Опенхаймер " не подхождат на задачите и дилемите за запазване и подсилване на обичайните съветски духовни и морални полезности. " Това се споделя в изказване на съветския министър на културата Андрей Малишев, представено от ТАСС, в отговор на питане на заместник-председателя на Държавната дума Владислав Даванков дали продукциите да бъдат показвани в Русия. ТАСС оповестява, че разполага с копие от документа. 

На 1 август депутатът изпрати писмо до съветския министър председател Михаил Мишустин, в което предлага следния " опит ": " наложително лицензиране "  на филми от противников страни, които да бъдат прожектирани в кината. Това е на процедура държавна форма на пиратство, защото по силата на глобите от 2022 година холивудските студиа към този момент не дават своите филми за лъчение в Русия. Под мярката попадаха и касовите хитове на лятото " Барби " и " Опенхаймер ". 

Според съветското законодателство авторските права в Русия могат да бъдат ограничавани, " в случай че това е належащо за задачите на отбраната на главния парламентарен строй, добродетелност, здраве, права и законни ползи на други лица, обезпечаване на защитата на страната и сигурността на страната ". Министерството на културата обаче отсече, че " Барби " и " Опенхаймер " не влизат в тази категория.

Вместо тях, твърди Малишев, публиката в Русия би трябвало да гледа " Чебурашка " и " Свидетел ":  " Руският кинопоказ е кондензиран с качествени родни премиери ", споделя министърът на културата и сочи триумфа на игралната версия за руския анимационен воин, а също и " първия игрален филм, сниман в космоса " ( " Предизвикателство " ) и " първия игрален филм за най-новата история на Русия " (печално провалилия се в боксофиса " Свидетел " ). 

Той съобщи още, че пониженият импорт на холивудско кино стимулира увеличението на съветски кино и тв продукции и развиването на националната кинематография. Малишев прибавя в писмото си, че превъзходството на съветски филми в боксофиса " способства за предаването на национални морално-етични полезности на феновете и за патриотичното обучение на младежите. "

До момента само част от арабските страни са забранили " Барби " поради нетрадиционната роля на дамата в него и леките ЛГБТ+ претекстове. " Опенхаймер " не е бил неразрешен на никое място по света, въпреки че засега не е имал и няма планувана премиера в Япония, където недоволстват от американския прочит на нещастието с атомната бомба. Единствено в няколко мюсюлмански страни и Индия желаеха Флоранс Пю да бъде " облечена " благодарение на компютърните технологии в няколкото голи подиуми от кино лентата.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР