Холивудската актриса и режисьор Анджелина Джоли посети Института Кюри, където

...
Холивудската актриса и режисьор Анджелина Джоли посети Института Кюри, където
Коментари Харесай

Анджелина Джоли в емоционална изповед за стреса, насилието и физическите белези

Холивудската актриса и режисьор Анджелина Джоли посети Института Кюри , където се срещна с медицински откриватели и пациенти. Едно „ Емоционално прекарване “ за звездата, написа „ Time “.

Анджелина Джоли продължава своята ангажираност за предварителна защита на рака. Предразположена към заболяването заради унаследен ген (майка й умря от рак на яйчниците през 2007 година, а вуйна й умря от рак на гърдата през 2013 г.), 44-годишната актриса, която претърпя превантивна двойна мастектомия през 2013 година, а две години по-късно в профил яйчниците и фалопиевите тръби, беше на посещаване в Париж предходната седмица за разнообразни задължения. В събота тя бе в Института Кюри, с цел да се срещне с медицински откриватели и пациенти.

Беше доста прочувствено и хуманно прекарване да виждам по какъв начин лекари от целия свят се събират всеки ден , с цел да се опитат да намерят решения против рака и да работят дружно с пациенти, в това число дребни деца, които са на лекуване. Виждах тясната връзка, която лекарите и научните екипи имат с пациенти и техните фамилии, които се борят с рака с толкоз доста обич и грижи. Бях изключително разчувствана от момче, което се лекува, което ми сподели, че към този момент е решило да бъде доктор, когато порасне, с цел да може да помогне на лекарите, на които толкоз се възхищава. В ход са нови научни открития и се създават нови лекувания. От моя опит най-важното е да поискате съвет и да бъдете осведомени за вашите благоприятни условия ", сподели тя пред списание " People " на 20 октомври.

Четири дни по-късно някогашната брачна половинка на Брад Пит приказва пред „ Time “. Възможност да се върне към своя медицински избор и решението си да приказва обществено. „ Често ме питат по какъв начин ми се отразява. Просто усещам, че съм направила избор, с цел да подобря възможностите си да бъда тук, с цел да видя децата си да станат възрастни и да се срещна с внуците си. Надявам се, че мога да посветя колкото се може повече години на тях и да бъда тук за тях. Вече пребивавам повече от десетилетие без майка ми. Тя срещна единствено няколко от внуците си и постоянно беше прекомерно болна, с цел да играе с тях. Сега ми е мъчно да премислям нещо в този възвишен живот, да мисля за щастието, което имах да прекарам времето с нея, за нейната протекция, за любовта и за нейната берекет. Майка ми се бори с заболяването в продължение на десетилетие и навърши 50 години. Баба ми умря на четиридесет години. Надявам се моите решения да ми разрешат да пребивавам още малко “, написа тя.

Анджелина Джоли продължава своята история, споменавайки лекуванията и диалозите си за предварителна защита на рака, само че също по този начин и промени, които би трябвало да обмисли, с цел да усъвършенства грижите за пациентите. „ Имам лейкопласт за хормони и би трябвало да върша постоянни контролни прегледи. Виждам и чувствам промени в тялото си, само че това не ме тормози. Жива съм и за момента се оправям с всички проблеми, които наследих. Чувствам се повече обвързвана с други дами и постоянно имам дълбоки персонални диалози с непознати за здравето и фамилията. Хората също ме питат какво усещам към физическите белези, които нося. Мисля, че белезите ни припомнят за това, което сме преодолели. Те са част от това, което прави всеки един от нас неповторим. Това разнообразие е едно от най-красивите неща в човешкото битие. Най-трудните белези, които би трябвало да понесете, постоянно са невидими и са в мозъка. Всички пациенти, които срещнах в Институт Кюри, споделяха, че грижата и поддръжката на техните близки са най-важният фактор в способността им да се оправят със болестта си. И тук обстановката е тревожна в международен мащаб, изключително за дамите “, продължава тя.-->

Актрисата приказва и за мястото на дамите, прекомерно постоянно жертви на стрес и принуждение , което има определящо въздействие върху тяхното психическо и физическо здраве. „ Според СЗО дамите са групата хора, които са най-засегнати от посттравматично стресово разстройство. Униполярната меланхолия е два пъти по-често срещана измежду дамите, в сравнение с при мъжете в света. Повече от дамите, в сравнение с мъжете, са наранени от тревога, психически премеждия, полово принуждение и домашно принуждение. А съгласно последната статистика повече от половината от убитите дами в света са умрели в ръцете на сътрудник или член на фамилията. Според СЗО факторите, които изясняват неприятното психологично здраве на дамите, включват дискриминация, изтощеност, беднотия, недохранване, невисок обществен статус и неизменима отговорност за грижата за другите. Така научих, че що се отнася до здравето на дамите, напредъкът в медицината е единствено част от действителността. Психическото и прочувственото здраве и физическата сигурност са еднообразно значими. Без това може да има подправено възприятие, че за една жена се поставят грижи, когато в действителност тя страда заради други напрежения в живота си, за които не се обръща никакво внимание. Сега разбирам, че постоянно се фокусираме върху рака или заболяването, която визира съответна жена, само че забравяме по-общата диагноза: фамилната й обстановка, нейната сигурност и дали е подложена на стрес, който вреди на здравето и прави дните й доста по-трудни. Никой не би трябвало да изпитва терзание и напън, което се отразява на здравето му. Но това се случва с доста хора. И няма потребност някой да се разболее, с цел да осъзнае, че е належащо да се грижи за себе си “, споделя още тя.

Анджелина Джоли приключва своята презентация: „ Всички медицински открития, които удължават живота ни, са добре пристигнали. Но телата, на които се надяваме да оздравеят, също би трябвало да бъдат уважавани и да се спасят от вреди, които могат да се избегнат. Само в случай че се усещаме сигурни и подкрепени, можем да изпълним цялостния си капацитет. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР