Холандският исполин и осми в ранглистата на претендентите в тежка

...
Холандският исполин и осми в ранглистата на претендентите в тежка
Коментари Харесай

Холандец с престижна победа в UFC

Холандският великан и осми в ранглистата на кандидатите в тежка категория Алистър Овърийм реализира поредна влиятелна победа с ТКО, надделявайки във втория рунд номер 9 в класацията на " кралската дивизия " Уолт Харис. Това бе главното събитие на галавечерта на UFC в Джаксънвил, Флорида, трето за организацията в границите на единствено една седмица. За Овърийм това е 41-ви прибързано завършен дуел и 24-и нокаут от 46-те му победи в славната кариера, почнала през 1999 година и минала през купа на Strikeforce. Той сигурно ще се изкачи в ранглистата на UFC и ще продължи да мечтае за втори късмет за шампионския колан. 

Харис влезе в осмоъгълника за първи път от трагичната кончина на доведената му щерка, изчезнала безследно в края на октомври 2019 година и след това оповестена за мъртва месец по-късно. За него провалянето е първо от пет конфликта насам, като той ще съжалява за пропуснатата опция да нокаутира съперника си при започване на първия рунд.
Харис стартира гръмотевично и с композиция от ляв и десен прав повали Овърийм на земята, след което го засипа с граунд-енд-паунд и отвори жестока аркада на лявата му вежда. Реферът Дан Мърглиота не побърза да спре борбата и даде късмет на Овърийм да се избави от страховитата канонада, а ветеранът направи тъкмо това, въпреки и лицето му да бе мощно разкървавено. 
До края на рунда обаче точно холандецът доминираше, откакто съумя да повали съперника си и доминираше на земя, налагайки непрекъснато с " чукове " с лява ръка главата на Харис, оповестява Sportal. Американецът бе много изтощен в края на първия и началото на втория рунд, а Овърийм го прати в нокдаун с прелестен десен хайкик. Харис застана в поза " костенурка ", с цел да се защищава до клетката, а съперникът му го постановяваше с юмруци. Реферът Мърглиота няколко пъти предизвести Харис, че в случай че единствено пази главата си и не мърда по различен метод, ще спре борбата. Точно това се случи, откакто Овърийм доминираше напълно върху гърба му и го удряше с дясната си ръка. Така холандският великан записа поредна влиятелна победа с нокаут в средата на втория рунд.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР