Холандският дизайнер Анук Випрехт (Anouk Wipprecht) вижда света по различен

...
Холандският дизайнер Анук Випрехт (Anouk Wipprecht) вижда света по различен
Коментари Харесай

Рокля, която разголва душата ви

Холандският дизайнер Анук Випрехт (Anouk Wipprecht) вижда света по друг метод. Тя мечтае за свят, в който хората към този момент няма да лъжат за прочувственото си положение, а същинските им усеща ще стоят на показ, написа channelnewsasia.

Модната дизайнерка има вяра, че това може да бъде реализирано посредством високотехнологичната мода и към този момент се е заела със основаването на облекла, разкриващи страстите.

 Нейните творения, съчетаващи цифровата технология с висшата мода, играят със обществените правила и в същото време имат за цел да разрешат дребни недоразумения, подбудени от лъжовни и неверно разбрани страсти.

"Моите творения имат за дел да разсеят всяка илюзия ", съобщи дизайнерката в коридорите на Седмицата на модата в Милано.

 Дрехите на 32-годишната холандка към този момент видяха бял свят, с помощта на някогашната звезда от Black Eyed Peas - Fergie, по време на Super Bowl. Нейни постоянни клиенти са и небезизвестната канадска супер натрупа Cirque du Soleil.

 Сега Анук Випрехт, дружно с производителя на кристали „ Сваровски”, е основала рокля, в която са вградени датчици. Те примигват в синхрон със сърдечния темп на дамата, която я е облякла.

Изглежда елементарно да изложиш на показ това, което всеки един от нас таи надълбоко в душата си, само че в същото време е и необикновено разголващо, счита Випрехт.

Не е изключено обаче, човек да се окаже и в доста неловки обстановки, които са и ненадейно завладяващи и вълнуващи.

Съчетанието на висша мода, цифрови технологии и човешко държание очарова дизайнерката и я води към опити. Тя е измислила „ роклята паяк” – дрехата е отпечатана на 3-D принтер и има яка, която е покрита с роботизирани "крачета като на паяк ". Те се задействат, когато някой се приближи прекалено много до облечената с тази дреха жена.

 След като „ роклята паяк” била показана в Европа, Китай и Съединени американски щати, Випрехт разкрила, че дрехата е доста по-активна в Холандия, тъй като там хората са доста по близо един до различен при другарство, до момента в който в Америка се държат на разстояние.

 Анук е оптимистка, че нейни модели ще дефилират един ден по подиумите на най-престижните фешън прояви, само че за момента се е съсредоточила върху това да преодолява границите. Затова желае да предизвика и да продължава да опитва.

„ Щеше да е доста отегчително, в случай че се ограничавахме единствено до това да създадем дреха, която свети или трансформира цвета си”, уверена е Випрехт.

Watch now! Dutch #FashionTech Designer @AnoukWipprecht combines Fashion and Robotics with Interaction Design and Body Sensors ∆∆∆ #meow pic.twitter.com/gonT9H9yxQ
— Anouk Wipprecht (@AnoukWipprecht) May 29, 2017
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР