Холандия ще се присъедини към Австрия по иск в Съда

...
Холандия ще се присъедини към Австрия по иск в Съда
Коментари Харесай

И Холандия ще оспори в Съда на ЕС новата германска система за пътни такси

Холандия ще се причисли към Австрия по иск в Съда на Европейския съюз против немските проекти за тол такса по автомагистралите, която би дискриминирала чужденците, заяви през днешния ден транспортното министерство, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Холандия беше дала сигнал за желанията си, когато Австрия внесе желае през октомври. Тя упорства, че немският проект нарушава европейските разпореждания.

Кабинетът е на мнение, тъкмо както и Австрия, че немският проект за магистрални тол такси е дискриминационен и нарушава правилата на свободния пътнически поток, се показва в известие.

Тол таксата би коствала на холандските водачи сред 60 милиона и 100 милиона евро (70.5 милиона и 1117.5 милиона долара) годишно, посочи министерството.

Според проекта немските водачи ще бъдат обезщетени за таксата посредством отстъпки при налозите за колите им. Шофьорите от други страни на Европейски Съюз обаче като Австрия, Италия и Франция, няма да получат такива понижения и ще заплащат цялата пътна такса.

Законът е резултат от реализиран компромис с Европейската комисия, който принуди Берлин да направи таксата по-справедлива за чужденците. Милиони водачи в прилежащите страни употребяват постоянно немските пътища.

Планът за пътната такса е план на Християнсоциалния съюз (ХСС) - баварския съдружник на Християндемократическия съюз (ХДС) на немския канцлер Ангела Меркел.

Новата тол система, която би трябвало да влезе в действие от 1 януари 2019 година, планува разнообразни типове пропуски за водачите, като годишната карта за прекосяване ще коства 130 евро за немските и задграничните коли, отбелязва " Франс прес ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР