HMD Global, производителят на смартфони с марката Nokia, обяви Nokia

...
HMD Global, производителят на смартфони с марката Nokia, обяви Nokia
Коментари Харесай

Представиха Nokia G42 с възможност за лесна поправка

HMD Global, производителят на смарт телефони с марката Nokia, разгласи Nokia G42. Този смарт телефон от междинен клас е първият 5G телефон от HMD, който може да се ремонтира елементарно, с помощта на партньорството на компанията с iFixit. HMD обезпечава достъп до истински аварийни елементи и управление за ремонт на смарт телефона в продължение на пет години.

Смартфонът разполага със заден панел от рециклирана пластмаса, 50МР съществена камера, 2МР макрокамера и 2МР датчик за дълбочина. Отпред е ситуиран 6,56-инчов IPS екран с HD+ резолюция и 90Hz периодичност на освежаване, предпазен от Gorilla Glass 3. Устройството е основано на чипсет Snapdragon 480+, съпроводен от 4GB или 6GB RAM и 128GB вътрешна флаш памет, която може да бъде разширена с microSD карта.
-->
Nokia G42 работи с Android 13, като HMD подсигурява актуализации на операционната система за две години и месечни актуализации на сигурността за три години. Батерията на смарт телефона с потенциал 5000 mAh поддържа 20W бързо зареждане, а HMD твърди, че устройството ще издържи до три дни при междинна приложимост. След 800 цикъла на зареждане батерията е в положение да резервира 80% от първичния си потенциал.

Други характерности на смарт телефона включват документ IP52, съгласно който той е резистентен на прахуляк и пръски вода, съществуване на жак за слушалки и странично инсталиран скенер за пръстови отпечатъци.

Nokia G42 се предлага в виолетов и сив цвят на цена от 249 евро за версията 6/128 GB. Версия с 4GB RAM ще се предлага на определени пазари в Европа за 229 евро. Що се отнася до цените на аварийните елементи, един нов екран да вземем за пример ще коства 50 евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР