Хляб, изпечен по древна римска рецепта, и вино с марка

...
Хляб, изпечен по древна римска рецепта, и вино с марка
Коментари Харесай

С римски хляб и вино „Абритус“ рекламират туризма в Разград

Хляб, изпечен по антична римска рецепта, и вино с марка „ Абритус “ получават гостите на туристическия щанд на Разград на Международното ревю „ Културен туризъм “, което стартира на 18 април във Велико Търново.

Местната администрация показва пред туроператорите  културно-историческото благосъстояние на  лудогорския център с акцент върху   забележителностите на археологическия резерват „ Абритус “, където са експонирани останките на античния град.

Тази година във фестивала „ Античният Абритус “, който ще се организира през юни, ще се включат реенактори от три страни. Групи за възстановка от България, Румъни и Италия ще създадат възстановка на имераторската борба на Деций-  Траян пред стените на крепостта с готите, в която е умрял владетелят на Рим. Това е единственият случай в римската истроия, в който император е намерил гибелта си отвън рамките на Вечния град.

Туристите, които изберат да дойдат в Разград по време на фестивала, ще видят онлайн парченце от античната история на нашите земи, изясни Виолета Антонова, началник на дирекция „ Спорт, просвета и туризъм " в разградското кметсво.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР