Хладна събота ни очаква днес. През страната ще премине студен

...
Хладна събота ни очаква днес. През страната ще премине студен
Коментари Харесай

Хладна събота. Дъжд и гръмотевици

Хладна събота ни чака през днешния ден. През страната ще премине леден атмосферен фронт. Още преди обяд вятърът ще се усили и с него ще стартира да прониква студен въздух. Въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На доста места от северозапад на югоизток ще превали временен дъжд с гръмотевици. По приземната линия на фронта ще има местни интензивни превалявания и градушки. Дневните температури едва ще се намалят и преобладаващите оптимални температури ще бъдат 25°С и 30°С, в София - към 25°С. Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за май.

Над Черноморието към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, първо по северното крайбрежие, а до вечерта и по южното ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 24°С-30°С. Температурата на морската вода е 13°С-17°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен, по билата - североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 18°С, на 2000 метра - към 10°С.

В неделя краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици ще има на повече места в Централна и Източна България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР