Хирурзи от Военномедицинска академия (ВМА) оперираха на живо пред 250

...
Хирурзи от Военномедицинска академия (ВМА) оперираха на живо пред 250
Коментари Харесай

Хирурзи от ВМА оперираха на живо пред 250 медици

Хирурзи от Военномедицинска академия (ВМА) оперираха онлайн пред 250 медици от цялата страна.

Над 250 медици се включиха във второто издание на Sofia Hernia Days, проведено от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на ВМА.

Форумът бе открит от началника на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, а в границите на обособените сесии бяха наранени новостите в региона на херниологията.

Целта на форума е имплементиране и информираност за най-новите трендове и подходи в лекуването на херниите на предна коремна стена. Чрез SofiaHerniaDays се показват онлайн всички нововъведения в региона.

Освен богатата лекционна стратегия, участницитеще имаха опцията да надникнат в напълно реновината операционна зала на Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология и да поддържат връзка непосредствено със експертите там - иноватори с богат опит. Те следиха в действително време " лекуване на сложна вентрална херния с лапароскопска задна компонентна сепарация ".

Специален акцент тази година бяха четири уъркшопа. Всеки от присъстващите експерти имаше опция да се включи в тях и да работи с:

- Робот DaVinci
- Лапароскопски симулатор симбионикс Surgical Science
- Лапароскопски симулатор взаимно на Кarl Storz и Medtronic
- Симулатор за приложение на отрицателно налягане за лекуване на рани
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР