Хирург предупреди за опасностите при гмуркане при екстремни преживявания в

...
Хирург предупреди за опасностите при гмуркане при екстремни преживявания в
Коментари Харесай

Хирург за водните пързалки: Понякога никаква операция не може да възстанови щетите, причинени в момент на лудост

Хирург предизвести за заплахите при гмуркане при рискови прекарвания в аквапарковете през лятото. Летуващите би трябвало да са наясно с заплахите от гмуркане в плитка вода и рисковете, които съществуват във водните паркове, предизвести гръбначният хирург Евън Дейвис от университската болница в Саутхемптън.

"Момент на полуда " може да докара до огромни пострадвания и парализа, които постоянно не могат да бъдат необратими”, декларира Дейвис пред Би Би Си.

Наскоро той оперирал пациент, който счупил гръбнака си, гмуркайки се сред скали в Хърватия. Друг мъж е прещипал прешлени на шията си на водна пързалка в Испания. 23-годишният Дейвид Брифа изгуби схващане, откакто се удари мощно, след втурване по водна пързалка в парка Акваландия в Бенидорм на 8 юли. Той е тежко ранен при случая и може да остане неподвижен, опълва Канал 3.

Затова лекар Дейвис приканва хората, които отиват на отмора, да обмислен евентуалните опасности, тъй като "животът може да се промени за момент “.

"Това, което постоянно може да наподобява като бърза и почтена тръпка при тези атракции, може да има капацитет да аргументи обилни пострадвания.”, съобщи хирургът.

Той споделя, че е значимо хората да схващат заплахите от гмуркането във вода тук-там, които не познават и в последна сметка да се защищават. Понякога никаква интервенция не може да възвърне вредите, породени в миг на полуда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР