Хиперпигментацията е заболяване, което се характеризира с тъмни петна по

...
Хиперпигментацията е заболяване, което се характеризира с тъмни петна по
Коментари Харесай

Ако тъмните петна по кожата ви притесняват, можете съвсем лесно да ги премахнете с тази изпитана природна рецепта

Хиперпигментацията е заболяване, което се характеризира с тъмни петна по кожата и индуцира увеличение на количеството меланин. В разследване се получава тъмния пигмент по кожата. Излагането на слънчева светлина, майчинството, избрани здравни положения, стареенето или контузиите могат да доведат до болести и да основат естетически неприятните кафяви петна, които са типични за този проблем.
Бихме могли да разделим аргументите на 2 групи: вътрешни и външни. Външните аргументи могат да бъдат, да вземем за пример, атмосферата (директна слънчева светлина) или химични съединения (бетаксолол, миноциклин, естроген, прогестерон, и т.н.).

Лунички, старешки петна, както и петната от слънчевата светлина са подбудени вследствие на нездравословните ултравиолетови лъчи на слънцето, които пък провокират краткотрайна или непрекъсната смяна на цвета на кожата.
Следи от контузия или хирургична намеса може да доведат до смяна в цвета, или даже, когато казусът не бъде отхвърлен, да останат за непрекъснато.
Меланодермия – хиперпигментацията на кожата, която се случва по време на бременност. Обхваща най-вече носа и бузите. Като предписание, заболяването изчезва от единствено себе си след бременността и не предизвиква обилни проблеми.
Физическото лекуване на хиперпигментацията може да се реализира с тази естествена рецепта:

Смесете 1 чаена лъжичка куркума на прахуляк и 1 чаена лъжичка лимонен сок.
Нанесете върху засегнатата област. Оставете за 15 минути до изсъхне. Изплакнете със студена вода. Веднага след процедурата никога не излагайте кожата си на слънце! Препоръчително е да извършите интервенцията в банята.
Тази процедура се повтаря 1 или 2 пъти всеки ден, до момента в който не забележите усъвършенстване. Този елементарен инструмент се основава на правилото на Аюрведа, античната индийска просвета за излекуване и тя в действителност работи.
Лимонът почиства и изсветлява кожата, а куркумата прави кожата по-лека и има противовъзпалително деяние.

Ето и две предписания за унищожаване на петна с магданоз
Маска №1
Вземете 5 клончета свеж магданоз и ги смелете в блендер, с цел да приготвите маска за лице. След като сте подготвени с тази елементарна паста, приложете я непосредствено върху кожата си там, където има забележими тъмни петна. Оставете да работи 10 минути и измийте лицето си с топла вода. Повторете всяка вечер преди лягане.
Маска №2
Един малко по-комплексен способ за потребление на магданоз включва още няколко съставки, които са също толкоз потребни за кожата,помагат за унищожаване на петна и я хидратират. Ще ви трябват 5 клончета магданоз, 5 капки лимонен сок, зехтин и 3 резени краставица. Смесете всички съставки, до момента в който получите хомогенна паста. С парче памук или плат я нанесете върху кожата си на местата, където има петна. Оставете за 10 минути и изплакнете с топла вода. Нанесете вечер за по-траен резултат.
Може и да ви лишава време, само че елементарното лекуване с магданоз е в действителност доста дейно. Магданозът е извънредно потребен за кожата. Пробвайте го и ни се похвалете!
Инфо: Отбаба

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР