Хип-хоп музикантът Стормзи“ и тепърва изгряващата звезда Дуа Липа станаха

...
Хип-хоп музикантът Стормзи“ и тепърва изгряващата звезда Дуа Липа станаха
Коментари Харесай

„Стормзи“ и Дуа Липа станаха големите победители на тазгодишните музикални награди „БРИТ“


Хип-хоп музикантът „ Стормзи “ и занапред изгряващата звезда Дуа Липа станаха огромните спечелили на тазгодишните музикални награди „ БРИТ “, които се организираха в сряда в концертната зала О2 в Лондон.

Рапърът от източен Лондон съумя да грабне наградите и в двете категории, в които беше номиниран - „ Най-добър английски солов реализатор “ и „ Най-добър английски албум “, оставяйки спрягания за победител Ед Шийрън с празни ръце.

„ Майка ми и цялото ми семейство са тук, направихме го! “, сподели разгорещено той в речта си на сцената на O2, до момента в който взимаше втората си статуетка за вечерта.

Въпреки насладата от триумфа си обаче, „ Стормзи “ не пропусна да насочи обществено рецензиите си към министър-председателя на страната Тереза Мей и в. „ Дейли мейл “ поради пожара в „ Гренфел Тауър “, който предходната година лиши живота на 71 души.

„ Ей, Тереза Мей, къде отидоха парите за „ Гренфел “? Какво? Мислеше, че просто ще забравим ли? “, попита яростно лондончанинът, закривайки с осъществяването си церемонията.

Междувременно изгряващата английска звезда Дуа Липа също като „ Стормзи “ съумя да се пребори за 2 от статуетките (за „ Най-добра английска солова изпълнителка “ и „ Изгряващ актьор “). За разлика от рапъра обаче Дуа загуби във всичките останали категории, в които беше номинирана.

Сред останалите английски музиканти, които отнесоха у дома някои от останалите призове бяха завърналата се на сцената тайфа „ Горилаз “ (за „ Най-добра английска група “), Rag'n'Bone Man (за „ Най-добър английски сингъл “ - Skin) и Хари Стайлс (за „ Най-добър видеоклип “).

От номинираните задгранични музикални актьори пък, лауреати станаха Кендрик Ламар, Лорде и „ Фу Файтърс “.
 Дуа Липа също победи. Дуа Липа също победи. / БГНЕС
Един от най-запомнящите се моменти по време на церемонията по връчването на „ английските „ Грами “-та “ обаче несъмнено бе специфичният трибют на някогашния вокалист на "Оейзис" Лиъм Галахар, който уважи с осъществяването си жертвите от терористичната офанзива в Манчестър предходната година. И то едвам седмица, откакто съобщи в изявление пред в. "Гардиън", че уредниците на "БРИТ" "могат да си го нач*кат, в случай че считат, че той ще отиде и ще пляска на някой цялостен глупак на сцената". Явно обаче Лиъм, чието его живее собствен личен живот, е преглътнал възгледите си поради обстоятелството, че става дума за поданици от родния му град.

За да уважи починалите си съграждани от кървавия атентат Лиъм бе избра да изпее акустична версия на песента Live Forerver, която написва дружно с брат си през 2005 година. Текстът, изразяващ жаждата за живот, а не за гибел се оказа съвършен за този специфичен миг на премиите, който беляза и кулминационната точка на вечерта в концертната зала О2 в Лондон.

"Сега не е моментът да плачем, в този момент е моментът да разберем защо" се оказа най-подходящата допустима забележка, даже и с политическия си привкус.

Чрез песента другояче скандалният Галахар сподели на народа си, че хората, изгубили живота си в Манчестър, ще живеят постоянно мозъците на тези, които ги познават.

БГНЕС напомня, че трибютът се приготвяше скрито в продължение на седмици, като на сцената трябваше да се качи певицата Ариана Гранде, на чийто концерт в действителност се случи нещастието, довела до гибелта на 22 души, най-вече деца. По-малко от ден преди церемонията обаче изненадата беше развалена, а уредниците бяха хвърлени в шаш и суматоха, когато Гранде разгласи, че има възбрана от лекаря си да пътува поради тежко здравословно положение.

"Когато позвъняването пристигна... настъпи величествен хаос", издаде по-късно източник от организаторския екип за "Дейли мейл".

За тяхно благополучие обаче Галахар даде единодушието си да застане на мястото на изпълнителката броени часове преди началото на събитието и се показа изненадващо...нескандално. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР