Хилядите бяха протестиращите в понеделник за пети ден срещу правителството

...
Хилядите бяха протестиращите в понеделник за пети ден срещу правителството
Коментари Харесай

Поглед отвън: В България няма нито един осъден висш функционер

Хилядите бяха протестиращите в понеделник за пети ден против държавното управление на премиера Бойко Борисов, писа в разбор на организация Ройтерс, представена от БГНЕС. Според нея те демонстрират недоволството на жителите от корупцията на високо ниво и олигарсите, които съгласно тях се възползват от нея.

„ Подобни митинги в най-малко 10 други града на страната показват отвращение от неспособността на прокурорите да се оправят с същинската корупция на високо ниво, подкопаваща върховенството на закона в най-бедната страна на Европейския съюз “, твърди обявата и продължава: „ Балканската нация, класирана като най-корумпираната страна в Европейски Съюз от страна на надзорния орган „ Transparency International “, към момента не е осъдила нито един върховен чиновник за корупция “.

Агенцията цитира мнение на един от протестиращите, 42-годишния Лъчезар Лазаров. „ Тук съм, с цел да стачкувам против корупцията, обхванала тази страна, против олигарсите, които се вмъкнаха във всяка сфера на обществената администрация “.

Ройтерс напомня, че Борисов е на поста министър председател съвсем без спиране от 2009 година, като е „ заречен да отстрани корупцията на високо ниво “, само че и акцентира изводите на критиците, които настояват, че публичните институции са отслабнали и силата на магнатите е нараснала въздействието си.

Извършеното навлизане в офисите на президента Румен Радев, критик на Борисов, като част от следствието против двама негови помощници, са оценени от обявата като ход на офанзива против президента, който „ постоянно подлага на критика десноцентристкото държавно управление на Борисов на същите учредения като протестиращите и приканва за оставката му “.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР