Хиляди студенти, подкрепящи референдума за независимост на Каталуния, който бе

...
Хиляди студенти, подкрепящи референдума за независимост на Каталуния, който бе
Коментари Харесай

Испания пред гражданска война заради Каталуния

Хиляди студенти, подкрепящи референдума за самостоятелност на Каталуния, който бе неразрешен от държавното управление на Испания, са се събрали към и в главните университети в Барселона и зоват за завършек на блокажа за вота на самостоятелност. Те носят знамена и банери и викат в поддръжка на десетките задържани публични лица, оповестява Флагман.бг
В момента те показват спокойно гражданската си позиция, а ръководителите на студентските сдружения упорстват митингът да продължи и през уикенда.

" Испания към този момент не е същата след събитията от през вчерашния ден. Преди имаше ред, а в този момент царува същински безпорядък. Който не е тук няма по какъв начин да знае какво се случва, само че обстановката е доста напрегната. По курортите, да вземем за пример в Майорка е някакъв смут! На множеството хора към този момент им е ясно, че легален референдум няма да се организира, само че никой не може да каже до какво ще докара това. Испания към този момент не е това, което беше! ", разяснява читателка, която сега се намира на метри от събралите се пред единия от университетите протестиращи студенти.

От вътрешното министерство на Испания обявиха по-рано през днешния ден, че ще изпратят още полиция към провинцията Каталуния, с цел да поддържа реда и да подсигури, че неразрешеният референдум за самостоятелност няма да се състои, написа Ройтерс.

Каталуния, която желае да организира избор за независимостта си от Испания на 1 октомври, има лична полиция, която се назовава Мосос д’Ескада макар че испанската полиция има районни ръководства в района.

Вътрешното министерство не разкри какъв брой още полцейски чиновници ще изпрати, само че испански медии настояват, че сред 3000 и 4000 униформени към този момент са пристигнали или са напът за провинцията.

Те ще се причислят към близо 5000 други техни сътрудници, позиционирани в района, и още близо 17 000 чиновници на Мосос.

Каталунското държавно управление по-рано тази седмица упрекна испанските управляващи в завладяване на цялата администрация, откакто полицията нахлу в офисите и арестува голям брой публични лица, а Министерството на финансите пое надзор над локалния финансов департамент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР