Хиляди протестиращи се събраха в центъра на британската столица, за

...
Хиляди протестиращи се събраха в центъра на британската столица, за
Коментари Харесай

Британците скочиха срещу високите цени: Спрете войната, а не благоденствието

Хиляди протестиращи се събраха в центъра на английската столица, с цел да упорстват държавното управление да се бори с рецесията, провокирана от повишението на цената на живота, предадоха ДПА и Прес асосиейшън. 

Шествието потегли по обяд от улица Портланд плейс към площада пред Народното събрание, където се състоя протест. Сред ораторите беше Франсис О`Грейди, генералният секретар на Конгреса на профсъюзите (TUC), който провежда събитието.

Според изследванията на синдикалното обединяване служащите са изгубили от 2008 година съвсем 20 000 английски лири (24 450 щатски долара), защото заплатите им изостават от темпа на инфлацията. Демонстрантите носеха транспаранти, на които пишеше: " Спрете войната, а не благоденствието " и " Сложете завършек на енергийната беднотия, неотложно санирайте жилищата ". Други гласяха: " Медицински сестри, а не нуклеарни бомби ", " Не се ядосвайте, а действайте! ".

Сред участниците в митинга бяха 25-годишният Бен Робинсън, обществен служащ от Лондон, и Франки Браун, 24-годишен преподавател, оповестяват организациите. Браун сподели, че има възпитаници, които нямат какво да ядат вкъщи. Робинсън сподели, че има случаи, когато хората би трябвало да избират дали да нахранят децата си, или и себе си, дали да платят наема си или отоплението. Никой не трябва да бъде изправен пред подобен избор в четвъртата по величина стопанска система на света, съобщи Робинсън, имайки поради Англия.

ДПА цитира мнението му, че държавното управление не схваща задоволително добре какъв брой зле вървят нещата за елементарните хора, за тези, които нямат пари. Протестиращият акцентира и на задълбочаващото се неравноправие сред най-богатите в обществото и останалите 99 %, които нямат задоволително средства, с цел да се оправят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР