Хиляди протестиращи се събраха в Лондон в защита на изпадналото

...
Хиляди протестиращи се събраха в Лондон в защита на изпадналото
Коментари Харесай

Лондон на протест в защита на общественото здравеопазване

Хиляди протестиращи се събраха в Лондон в отбрана на изпадналото в рецесия публично опазване на здравето, което тази година отбелязва 70 години от основаването си, заяви Военновъздушни сили.

Демонстрантите дефилираха в положително въодушевление и с музикален акомпанимент до улица "Уайтхол " в центъра на английската столица, където се намират министерствата, скандирайки "Спасете националната здравна система! ".

Те настояха за повече финансови средства и разкритикуваха "катастрофалната " приватизация на някои медицински услуги, като освиркаха резиденцията на министър-председателя Тереза Мей на "Даунинг стрийт ", преминавайки пред нея.

Системата за гратис опазване на здравето е свещена институция във Англия. Нейният модел обаче е в рецесия порази застаряването на популацията, демографския напредък и политиките на фрапантни икономии.

Тереза Мей даде обещание да инжектира по 20,5 милиарда английски лири (23,2 милиарда евро) годишно в публичното опазване на здравето до 2023-2024 година, употребявайки частично спестени средства от излизането на Англия от Европейски Съюз и данъчни нараствания.



Според стачкуващите обаче тази сума не е задоволителна.

Протестът беше проведен след предлагането да се лимитират мощно интервенции, определяни като "ненужни ", или "рисковани " като унищожаване на сливици или понижаване на гърдите, с цел да се спестят 200 милиона лири годишно (около 226 милиона евро).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР