Хиляди местни жители и гости се събраха в Руен, за

...
Хиляди местни жители и гости се събраха в Руен, за
Коментари Харесай

Карадайъ: Върнете заблудените, да се обединим

Хиляди локални поданици и посетители се събраха в Руен, с цел да честват 40 години от основаването на Общината. За тържеството дойде екипът на Централния лъч на Движение за права и свободи отпред с ръководителя Мустафа Карадайъ.

" Ние не сме като другите - да вървим в Брюксел и да приказваме празни приказки, а като  се върнем в България да вършим тъкмо противоположното.  " С тези думи се обърна към жителите и гостите на община Руен водачът на Движение за права и свободи и лидер на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ.

Мустафа Карадайъ подчертава и на това, че тази година през май се отбелязва 30-та годишнина от Майските събития. „ Когато излязохме на митинги, без оръжия, отстоявахме права, свободи, име, език и религия. Трийсет години по-късно в нашата България е неразрешено да вършим предизборна акция на моя, на нашия език. Затова аз ще я направя на български език “, сподели още водачът на Движение за права и свободи.

През тази година през май мюсюлманите означават свещения месец Рамазан, навършват се 30 години от майските събития през 1989 година и основаването на Движение за права и свободи. 

„ Някои хора се разболяха и ни размътиха главите, и с лека ръка пуснахме 100  000 гласа " в реката ". По този метод пристигнаха националистите на власт. Ние имаме и друга виновност, че от тук присъстващите никой дал своя вот за ГЕРБ, само че има и такива, които гласоподават за ГЕРБ. В Екологичен потенциал те дружно с нашите евродепутати пазят езиковото разнообразие, а тук в България не разрешават нашия език “, съобщи Карадайъ.

Получават мощ от нашия глас и вършат политика срещу нас, добави още той. Намерете метод на тези хора да им го разясните, акцентира водачът на Движение за права и свободи.
В края на словото си той напомни думите на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган: „ Каузата на ДПС  е прекомерно огромна, с цел да продължим да се борим между тях и да спъваме развиването на младежите, на нашите деца. “

България има потребност от тази смяна, България има потребност от мощно и единно Движение за права и свободи, тъй като Движение за права и свободи е притежател на смяната, съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Европа също има потребност от Движение за права и свободи, тъй като в Европа национализмът също е в поход, добави той. „ Ние би трябвало да разкажем и на европейците, че това не е пътя на Европа. Пътят на Европа е пътят на България. Заедно всички етноси и религии да градим нашия общ дом. И изискуем за това реверанс и признателност и на нашият създател, на индивида, с помощта на който вашата тъга се трансформира в обич и  вашата засегнатост се трансформира в съзидание. Д-р Ахмед Доган, който с изключение на, че е един от огромните борци за права и свободи, той е и строител на модерна България, сподели още прочувствено Йордан Цонев.

Екипът на Централния лъч на Движение за права и свободи участва и на благотворителна вечеря-ифтар, дадена от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в село Трънак.

На празника на общината, който хазаин бе кметът Исмаил Осман участваха още зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, народните представители Севим Али и Ихсан Хаккъ, Дурхан Мустафа-член на ЦОБ, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи и евродепутат Илхан Кючюк, Вефа Салман-кмет на община Ялова, Реджеб Гюркан-кмет на община Едирне(Одрин), Мехмед Кесимоглу-кмет на община Къркларели, претендентите за членове на Екологичен потенциал Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Антоанета Асенова, Петър Чобанов, Танер Кабилов и Цветан Енчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР