Хиляди хора в различни части на страната излязоха на протести

...
Хиляди хора в различни части на страната излязоха на протести
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на протести "против" и "за" промените в режима на парк "Пирин"

Хиляди хора в разнообразни елементи на страната излязоха на митинги поради променения от държавното управление режим за дейностите в националния парк " Пирин ".

Коалиция " За да остане природа в България " провежда довечера митинги в 10 града против държавното решение от 28 декември, което, съгласно обясненията на ръководещите, позволява строителство на спортни уреди в ски - зоната над Банско и строителство на водохващания за питейна вода в 48% от територията на националния парк. Опасенията на природозащитниците са, че облекченията целят нарастване на строителството на нови хотели, съгласно тях построяването на нов въжен превоз не е стопански обосновано, а в хода на процедурата са позволени престъпления в интерес на концесионера " Юлен ".

В Банско други няколко хиляди, съгласно свидетелствата на кореспондент на Би Ти Ви, затвориха основния път Е-79 в символ на поддръжка на противоположната концепция - развиване на ски оборудванията, което съгласно тях ще способства и за напредък на туристическия бизнес в курорта.

Над три хиляди души поеха в 19 ч. в шествие по улиците на София със викания " Оставка " и под афиш с надпис " Граждани против мафията ". Гайдар изсвири " Хубава си моя горо ", младежи биеха барабани.

В знак на взаимност с настояванията за възбрана на строителството над 200 души излязоха на митинги във Варна, заяви кореспондент на " Дневник ". Необичайно многочислен, съгласно Би Ти Ви, е и митингът и в Пловдив.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР