Хиляди българи в последно време всяка сряда масово се стичат

...
Хиляди българи в последно време всяка сряда масово се стичат
Коментари Харесай

Българите се юрнаха към втори турски град, пазаруват като луди

Хиляди българи напоследък всяка сряда всеобщо се стичат за извършване на покупки в град Къркларели. Градът, който е център на едноименна област, се намира в подножието на Странджа планина. Магистрален път свързва Къркларели с Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой/Малко Търново на границата с България.

По данни на осведомителна организация Ихляс хабер ажансъ Къркларели се е трансформирал в новият шопинг-център за българските жители след град Одрин, който се намира покрай другия Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле/Капитан Андреево.
-->
Всяка сряда, с рейсове или с персонални коли, български жители идват в града. Огромният пазар навън, който се провежда всяка сряда, предлага артикули от всевъзможен тип - храни, плодове,зеленчуци, конфекция, домашни използва и други, отбелязва организацията.

Особено удовлетворени са локалните търговци. " Комшиите българи в този момент идват в нашия град доста повече от преди. Привлича ги най-много пазарът. Освен това, посещават заведенията за хранене, и това е доста потребно за нас, търговците. Ако не са българите, ще ни е доста мъчно, да не кажа невероятно, да претърпяваме. Покупателната стойност на лв. е доста висока, също така при нас им е доста по-евтино. Възможността да посещават Турция единствено с персонални карти също е огромно облекчение ", споделя Илкер Чалък, притежател на магазин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР