Хиляда лева глоба наложи Пловдивският военен съд на рейнджърка заради

...
Хиляда лева глоба наложи Пловдивският военен съд на рейнджърка заради
Коментари Харесай

Рейнджърка отказа да се подчини на заповед на офицер в Пловдив с изумителен мотив

Хиляда лв. санкция наложи Пловдивският боен съд на рейнджърка поради отхвърли й да се подчини на заповед на шеф. Инцидентът е станал по време на утринен бракоразвод в казарма. По своя самодейност Рени Руменова застанала в последната редица, макар че трябвало да е в първата, защото била пълководец на екипаж.

" Тези, които са с оръжие, да минат начело ", изкомандвал офицерът, който замествал шефа на ротата. Всички го изпълнили като се изключи Руменова. Последвало второ предписание към нея. " Няма да се преместя, доста съм ниска ", бил отговорът й. Началникът подал доклад против нея и я санкционирали дисциплинарно. Отделно е заведено и делото за нарушаване на служебните отговорности. Жената не се признава за отговорна. Версията й е, че не е възприела думите на офицера като разпореждане.

" Самият отвод е най-дръзката форма на несъблюдение на заповед. Налице е външна изява, и то пред целия строй ", показват в претекстовете си за решението военните магистрати, представени от " 24 часа ". За сходно тъпчене на устава се планува до 2 година отнемане от независимост. В съответния случай глобата е административна, защото рейнджърката е с чисто досие. Според служебната й характерност се е проявявала като прецизна и изпълнителна, неколкократно е била награждавана.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР