Хиляда и седемстотин жители на най-голямото село в Кюстендилско -

...
Хиляда и седемстотин жители на най-голямото село в Кюстендилско -
Коментари Харесай

Защо жителите на кюстендилското село Яхимово не желаят цех за пластмаси?


Хиляда и седемстотин поданици на най-голямото село в Кюстендилско - Яхиново, са се присъединили в подписка против построяването на завод за преправка на пластмаси, която е импортирана в Общинския съвет в Дупница, сподели кметът Софка Скоклева.

Инвестиционното желание за предприятието е на семейство гурбетчии, което живее в Италия.

Недоволството в Яхиново против построяването на цеха е от 3 години.

Макар че публично е оповестено, че ще се построява автосервиз и склад за материали, локалните подозират, че ще се преработва пластмаса и това ще докара да съществени замърсявания и екологичен проблем, споделя пред кметът Софка Скоклева.

" Но то Дупница ще се залее с тази нечистотия, тъй като към тях духа вятърът надолу, и Ресилово. Ние се явяваме в горната част на това дружество, бъдещо, в случай че ще се строи. Иначе надолу всички – и замърсяване на вода, тъй като те се изхвърлят в някакви ями, водоплътни, само че къде има такава водоплътност. Всичко прониква в земята, то е на 3-4 метра, знаете какво може да се случи – всичко да се замърси. "

На съвещанието си в петък съветниците в Дупница би трябвало да решат дали да дадат позитивно мнение или да гласоподават срещу бъдещия обект в Яхиново.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР