Хибридният хиперкар Boreas направи известна испанската фирма DSD Design & Motorsport. Този

...
Хибридният хиперкар Boreas направи
известна испанската фирма DSD Design &
Motorsport. Този
Коментари Харесай

Всъдеходът DSD Golem поразява въображението с техника и вид – видео

Хибридният хиперкар Boreas направи известна испанската компания DSD Design & Motorsport. Този план е с дизайн, който трябва да покаже, че в Испания може да се направи кола, която да съперничи достойно на моделите на Pagani и Koenigsegg. След дебюта на “ветрения ” автомобил Boreas /Борей е древногръцки господ на северния вятър/ с неговата мощ от 1000 к.с. и лимитирана серия от 12 автомобила, се оказва, че испанците приготвят още един много сериозен план – този път на впечатляващ всъдеход.

Бруталният на тип всъдеход носи името на друг митологичен воин - Golem /изкуствено създаден от тиня мощен получовек, подиняващ се на създалия го/ и ще бъде готов за произвеждане към края на годината, като тогава няма доста да се различава от показания сега прототип.

Купето на четириместната машина е направена от композиция пластмаси на базата на смоли, вратите ще могат лесно да се смъкват. Моделът ще бъде препоръчан в няколко конфигурации, като първи ще види бял свят пикап. Прототипът е дълъг 5,3 м, широк 2,05 и висок 1,7 м. Сериозен принос за дизайна на машината имат студентите от политехническия университет на Валенсия, за които Golem е станал и дипломна работа.

Golem е изпълнен в стила “авангарден екстрем ” и има мотор V8 с мощност около 700 к.с., работещ в композиция с осемстепенен автоматик. Естествено, задвижването е цялостно, само че крие и изненадата за цялостно ръководство и на четирите колела.



Остава да забележим на процедура дали и двете интересни машини в действителност ще влязат в производство, тъй като едно е да направиш прототип, съсем друго е да произведеш реален автомобил за пазара. Процесът съвсем не е на ниска цена, само че компанията обещава да направи серия от 30 всъдехода, което е доста по-добро заричане от това за производството на 12 суперкара Boreas.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР