Хибридната диктатура не просто е тук, а e вече само

...
Хибридната диктатура не просто е тук, а e вече само
Коментари Харесай

След хибридната война дойде и хибридната диктатура

Хибридната тирания не просто е тук, а e към този момент единствено на една игла разстояние. Дойде с ваксиниращата игла, която евентуално скоро и у нас ще стане наложителна. Свещеното право на персонален избор - изключително когато става въпрос за личното ви тяло и здраве, към този момент не е обезпечено абсолютно. За фашизъм приказват гръцките стачкуващи, изправили се против налагането на наложителната ковид-ваксинация в тяхната страна. И кипърците загатват за фашизъм. А в сърцето на остаряла Европа - на Шан-з-Елизе в Париж, десетки хиляди вбесени жители крещят " Свобода! ", " Свобода! ". В цяла Франция в събота бяха над 160 000. Наричаха президента Макрон " тиранин ".

Да, още пресни са при нас в Източна Европа спомените за демонстрации с възгласи " Свобода! ". Демонстрации против тоталитарния произвол на лицемерни комунистически режими. Но на Шан-з-Елизе? В Париж? Кой би очаквал? Френските стачкуващи назовават това, против което са се разбунтували " здравна тирания ".

Новата тирания е хибридна. Предрешена като състрадание. Прилича ми на хибридната война. Настъпва незабележимо, само че все по този начин непреклонно - тихомълком, на пръсти. Случва се благодарение на едностранчива - а може би и тенденциозна? - интерпретация на действителността, прокарана през медиите. До такава степен се насади в публичното мнение тази едностранчива интерпретация на протичащото се към Коронавирус - 19, дотам се насади боязън от " смъртна заплаха ", че доста хора виждат в " здравната тирания ", за която приказват французите, избавление, а не принуждение... Може би такива ще са диктатурите на бъдещето. Объркване на разсъдъка ще изключва опозиция.

От октомври 2020 година евентуално най-цитираният човек в немските обществени медии е фелдмаршалът на нацисткия райх Херман Гьоринг. Цитира се изявление, което се твърди, че е направил пред Нюрнбергския арбитражен съд: " Лесно е и няма нищо общо с националсоциализма. Има общо с природата на индивида. Може да се ползва в националсоциалистически, социалистически, комунистически, монархистки или либерален режим: единственото нещо, от което едно държавно управление се нуждае, с цел да зароби хората, е боязън! " С този откъс съперници на локдауните и насилствената имунизации предизвестяват за подобие сред политика на демократични държавни управления, предизвикала страховата коронавирусна нервност, и политиката на немските националсоциалисти. Защитници на политическата линия в поддръжка на локдауните и имунизацията разкритикуваха цитата като подправен. Дори Гьоринг да не е споделил това, смислово то дава отговор на циничната националсоциалистическа идеология. От там и неудобството от този " откъс " за политическия естаблишмънт в демократичния свят.

Като всяка тирания и хибридната лишава права. Няма към този момент равни права. Това е! Демократична Европа си разрешава казус, който може да я затрие. Защото откакто в бъдеще единствено имунизирани против Коронавирус - 19 ще имат право да посещават магазини, заведения за хранене, спортни надпревари, концерти и други, да летят със аероплан или пътуват с трен, откакто единствено ваксинирани ще имат право да работят в здравната или просветителната сфера, откакто всеки шеф ще има право да принуждава към имунизация, на същия принцип всяка случайна дискриминация към този момент става допустима. Вече не е немислима, както беше до момента. Така се зачева произволът на диктатурите.

Фактите са следните и приказват за неразбираемо бъдеще на демокрацията в Европа. В Гърция от тук насетне единствено за имунизирани е позволен престоят в затворени публични пространства като заведения за хранене, зали за културни мероприятия и други За работещи в здравния бранш се вкарва наложителна ваксина, без която надвисва заплахата от уволняване. В Англия снабдители на доста услуги, например фризьори, както и полагащите грижи за остарели хора нямат към този момент право на избор. Ваксината против Коронавирус - 19 за тях е наложителна. Ако до септември работещите във френския здравен бранш не склонят на имунизация, ще бъдат уволнявани.

В Европа Италия първа вкара наложителната ваксина против Коронавирус - 19. Още през април работещите в частни и държавни здравни институции както и аптекарите бяха сложени пред избора да се имунизират или изгубят препитанието си. Междувременно над 300 италиански медицински служащи са завели колективен иск против отнетото им право на избор, а от там и право на труд. Адвокатът им Даниеле Гранара прецизира пред вестник Il Giornale di Brescia: " Ние не водим битка като антиваксъри, а битка за народна власт. "

Новина от последните часове: " Ню Йорк и Калифорния вкарват наложителна имунизация за щатски чиновници. В тази група попадат медици, служители на реда, пожарникари, преподаватели и други " И зад океана демократичното право на избор се клати.

От огромните европейски демокрации единствена Германия се разгласи за опазване на свободен избор във връзка с имунизацията против Коронавирус - 19. Канцлерът Меркел удостовери, че не би подкрепила въвеждане на наложително имунизиране. Не би подкрепила и индиректна насила към ваксина посредством въвеждане на дискриминация против неимунизирани. Говорителката ѝ Улрике Демер на конференция разясни: " Всичко остава, както до в този момент. Няма да допуснем имунизационна насила скрито да се промъкне през задната врата. "

Чест прави на Германия, че към момента слага конституционните права на жителите над коронавирусната нервност. И там обаче наклонността против правото на избор си проправя път. Министърът на опазването на здравето Шпан още от зимата приказва за двойни стандарти в правата на имунизирани и неимунизирани. През уикенда и министърът към канцлерството Браун загатна за повече свободи за имунизирани спрямо неимунизираните.

Да си напомним: до ден сегашен никой не знае, дали хората след сложена ваксина не не престават да бъдат разпространители на вируса! А светила на вирусологията по целия свят не престават да назовават акцията за имунизиране против Коронавирус - 19 " най-мащабния медицински опит в историята на човечеството "...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР