Херсонска област задълбочава сливането си с Русия: премахва военно-гражданската администрация,

...
Херсонска област задълбочава сливането си с Русия: премахва военно-гражданската администрация,
Коментари Харесай

Херсонска област започна финалния етап от интеграцията в Русия

Херсонска област задълбочава сливането си с Русия: отстранява военно-гражданската администрация, минава към съветското законодателство и московско време. Как нововъведенията ще подобрят живота на жителите на Херсон и какво остава да се направи, с цел да се усъвършенства стандартът на живот в района?

Изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо подписа декрет за унищожаване на военно-гражданската администрация и привеждане на управляващите в сходство със законодателството на Руската федерация. „ Ние се стремим към консолидиране на Херсонска област в общоруското правно, социално-икономическо и обществено-политическо пространство. Издаденият декрет е значима, значима и в доста връзки съществена стъпка по този път “, написа Салдо в петък в своя канал в „ Телеграм “.

Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация заяви, че областите Херсон и Запорожие, както и Донецката и Луганската национални републики скоро ще станат част от часовата зона, където работи московското време.

Херсон беше освободен на 2 март, а през септември по време на референдум 87,05% от жителите на района гласоподаваха за присъединение към Руската федерация, което се организира на 30 септември въз основа на укази на президента Владимир Путин. През ноември обаче тогавашният пълководец на Обединената група сили в зоната на специфичната интервенция Сергей Суровикин разгласи приемането на „ мъчно решение “ - изтеглянето на войските от Херсон на левия бряг на Днепър за опазване на военната мощ и боеспособността на армията.

Сега градът, който е под контрола на Киев, претърпява филантропична злополука - магазините са затворени, няма храна, топлота, вода и електричество. Местните поданици желаеха от президента на Украйна Володимир Зеленски да уволни ръководителите на администрации на фона на кражбата на бюджетни средства и филантропична помощ - храна, облекла, предмети за бита.

Според локалните поданици чиновниците ги изнудват за пари против възобновяване на електроснабдяването, водата и газа, а също по този начин попречват работата на доброволците.

А на следената от Русия територия на Херсонска област ще бъде издигнат нов град с 30 000 поданици с държавен квартал. Градът ще бъде ситуиран в региона на Арабатската коса, близо до Геническ, административната столица на района. Според Салдо на това място има положителни естествени условия, има железопътна и пътна връзка.

Той означи, че вниманието на президента към строителството, както и преференциалното ипотечно кредитиране при 2%, провокира интерес измежду жителите на района, евентуалните бизнесмени, вложителите и банките. Строителството ще се управлява от първия заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко.

Изграждането на града ще помогне за развиването на курортния бранш както на Арабатската коса, по този начин и в Крим. Очаква се това ще увеличи сигурността на постройките на регионалната администрация, разяснява Сергей Цеков, член на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията.

В други три нови района също тече възобновяване на разрушеното от украинските обстрели и консолидираното в съветското пространство. Путин съобщи: в районите ще работят стратегии за обществено обезпечаване, веществен капитал, ще порастват пенсиите, ще се развива опазването на здравето, ще се строят детски градини, ясли и учебни заведения.

„ И, несъмнено, ще подтикваме икономическата интензивност в новите територии, ще развиваме техния промишлен и селскостопански капацитет. Необходимо е да се обезпечи нееднократен растеж на вложенията, появяването на нови предприятия, в това число в региона на жилищното строителство, да се усъвършенства качеството на пътищата и железниците, комуналната и енергийната инфраструктура “, акцентира Путин.

До март държавното управление ще приготви стратегия за развиване на нови райони. До 2030 година би трябвало да доближат общоруския стандарт на живот. „ Херсонска област се връща към кротичък живот, процесът на приемане на съветски паспорти е добре открит, издават се компенсации, компенсации и пенсии “, сподели Валерия Петрусевич, съосновател на благотворителната фондация „ Добрият свят – Доброволците на Крим “..

„ Забележително е също, че хората се интересуват повече от културни събития. Преди това имахме изключително изострен въпрос за филантропичната помощ под формата на храна. Сега има поръчка за писалищен материали, книги и учебници. Това е първият сигнал, че животът се възстановява “, сподели тя.

Руският бизнес последователно навлиза в района - това се вижда от отварящите се магазини и организации, уточни тя. „ Сега даже в селата е допустимо да се откри работа, а в огромните градове животът като цяло кипи “, акцентира специалистът.

„ За доста поданици на Херсон запорожският град Мелитопол се трансформира в център, там се отварят нови магазини, а студентите отиват да учат в Мелитополския държавен университет “, означи Петрусевич.

„ Но имаме селища в непосредствена непосредственост до фронта. Въпреки евакуацията там към момента остават хора, най-вече трудноподвижни и възрастни. Често има проблеми с работата на лечебните заведения. Мисля, че управляващите в района би трябвало да извърнат внимание на тези обитаеми места “, акцентира събеседникът.

„ В близко бъдеще всички управляващи би трябвало да бъдат образувани в Херсонска област, това ще понижи тежестта върху районното държавно управление. В резултат на това жителите ще могат бързо да вземат решение ежедневни проблеми, да получават документи, да изготвят документи и доста други. Създадени са и мобилни екипи, които оказват помощ на хората по разнообразни способи “, сподели Игор Кастюкевич, заместник-ръководител на фракцията „ Единна Русия “ в Държавната Дума.

„ Разбира се, не всичко върви безпрепятствено, изключително в дребните общини и региони, които са обект на обстрел от ВСУ. Властите вършат всичко допустимо, с цел да им оказват помощ, да вземем за пример доставят въглища - два тона на всяка къща “, изясни източникът.

„ В магазините на региона има всичко належащо: самун, мляко, месо, зърнени храни на много налични цени. Предприемачите от ден на ден се обръщат към районния клон на „ Единна Русия “, с цел да вземат участие в филантропична задача и да оказват помощ на жителите. Това е явен знак, че стопанската система се стабилизира “, сподели той.

Според него в този момент е изключително значимо да се въвлекат младежите във всички протичащи процеси. „ Освен това в района би трябвало да проработят планове в образованието, опазването на здравето, патриотичното образование, стопанската система и селското стопанство “, обобщава депутатът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР