Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира

...
Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Хеликоптер падна край Гърмен

Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира близо до град Гоце Делчев. Стана ясно, че моделът на машината е „ Робинзон ”. Към мястото на злополуката са изпратени коли за спешна помощ от Благоевград и Гоце Делчев.

Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно дружество в петък сутринта, с цел да пръска селскостопански култури. През последните няколко дни машината е правила точно това в региона на Гърмен и Сатовча. Машината е изхвърчала от Гърмен към Цалапица в 7.35 ч. Следите ѝ се губят, откакто прелетяла към 5 км. На борда на машината е бил единствено водачът. Няма контакт с него.

" Сутринта към 7:40 часа са изхвърчали напълно обикновено от Гърмен. Хеликоптерът е ръководя от един водач, а наземно е имало бус с техника, която опосредства процесите по напръскване. Когато водачът се е прибрал в Цалапица, е изчакал водачът да кацне, само че това не е станало. Всички водачи, които подписват договри с нас, имат задоволително опит ". Това съобщи за NOVA Денис Шенгов от ДГС " Гърмен ".

Хеликоптер на " Гранична полиция " също е летял в региона, удостовери за NOVA шефът на Групово дело " Гранична полиция " Антон Златанов. Той беше безапелационен, че случай с тяхна машина няма, а полетът е изпълнен сполучливо и водачите са се приземили по проект в базата.

От Министерство на вътрешните работи обявиха за NOVA, че нямат данни за паднал хеликоптер. При тях има информация единствено за дребен летателен уред, с който тази заран е изгубена връзка. От Министерството на превоза обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението " дребен летателен уред ".

Снимката е илюстративна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР