"Хазартът много подхожда на ситуацията. Масата, на която се играе

...
"Хазартът много подхожда на ситуацията. Масата, на която се играе
Коментари Харесай

Предричат напрежение между Продължаваме промяната и Румен Радев

"Хазартът доста подхожда на обстановката. Масата, на която се играе играта, обаче е доста нестабилна, заровете са хвърлени и всички клатят масата ", съобщи в предаването "Офанзива " по НоваНюз общественият антрополог Харалан Александров.

Според него Румен Радев е бащата на това начинание, а Бойко Рашков е негов аватар. Той е носителят на силата, на евентуалната принуда. "Един от методите да се ръководи в такава несигурна обстановка е принуда. Иде напрежение от идния опит за равноправност на "Продължаваме смяната " от Румен Радев ", счита Александров.

"Не знаем какви са иконите на новия фетиш "Продължаваме смяната ". На пръв взор това са пазарната стопанска система, либерализмът. Те приказват за нулева корупция, завършек на прехода. Ако не го вършат, те няма да имат никакъв късмет да продължат ", споделя общественият антрополог.

"Тази идеология ще се разпростира в нови практики и връзки. Другите партии претърпяха своята контузия, в Българска социалистическа партия занапред ще бъдат травмирани. Най-добре от това се възползва Корнелия Нинова, която може да се окаже най-печелившият политик от тази обстановка ", добави Харалан Александров.

За него от "Продължаваме смяната " са съумели да "наритат " своите сътрудници от "Демократична България ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.

От друга страна Александров допуска, че "Възраждане " ще продължи своя тъмен напредък. Според него има директна връзка на организацията с "Атака ", а Костадинов има своите лидерски качества и въздействието му ще нараства през идващите години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР