Хайко Маас и Олаф Шолц (двамата в средата) Германската социалдемократическа

...
Хайко Маас и Олаф Шолц (двамата в средата) Германската социалдемократическа
Коментари Харесай

Хайко Маас поема външните работи в Берлин, Олаф Шолц – финансите


Хайко Маас и Олаф Шолц (двамата в средата)

Германската социалдемократическа партия разгласи публично своите претенденти за министри в новото държавно управление на Германия, оповестиха международните организации.

В оферти от ГСДП лист попадат дългогодишни политици и нови лица.

В неделя членската маса на партията утвърди продължаването с още един мандат на присъединяване в по този начин наречената " огромна коалиция " с консервативния блок на канцлера Ангела Меркел.

На представянето на имената през днешния ден партийното управление удостовери, че досегашният министър на правораздаването Хайко Маас ще стане министър на външните работи, а изпълняващият длъжността министър на труда Катарина Барли ще бъде негов правоприемник като министър на правораздаването.

Кметът на Хамбург и участник в ръководството на Германия сред 2007 и 2009 година Олаф Шолц ще бъде отпред на авторитетното министерство на финансите. Той ще бъде и вицеканцлер.

Франциска Гифай, кмет на берлинския регион Нойкьолн, става министър по въпросите на фамилията. Бившият общоприет секретар на ГСДП Хубертус Хайл поема министерството на труда.

Свеня Шулце, която е била част от районните органи на ръководство в Германия, ще бъде министър на околната среда.

Меркел и министрите й ще встъпят в служба в сряда.

" Мисля, че Хайко Маас ще бъде доста добър министър на външните работи ", съобщи ръководителят на групата на ГСДП в Бундестага Андреа Налес, която дружно с Шолц, краткотрайния водач на партията, показаха в петък имената на министрите. Тя съобщи, че Маас е приключил " изключителна работа " в министерството на правораздаването.

" Като министър на правораздаването той постоянно е проявявал дипломатическо изкуство и самообладание ", сподели Налес. По думите й тези две качества ще са му нужни, с цел да съставлява Германия на интернационалната сцена в комплицираните времена.

" Постарахме се да съставим добър екип, който да е в положение да работи прелестно в съдействие, да има нужната професионална подготвеност и да способства за ръководството на огромни министерства и в който на паритетна основа са показани дами и мъже ", съобщи Шолц.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР