Хавиер Ибаниес поздрави българските боксьори за представянето им на Световното

...
Хавиер Ибаниес поздрави българските боксьори за представянето им на Световното
Коментари Харесай

Хавиер Ибаниес: Щастлив съм от показаното на Световното

Хавиер Ибаниес поздрави българските боксьори за представянето им на Световното състезание за младежи и девойки в Киелце, Полша. Кубинският играч, който е част от националния ни тим, бе провъзгласен за дипломат на шампионата на планетата. Той получи тази чест от АИБА и в тази си роля следи деликатно протичащото се в Киелце. Преди полуфиналните срещи България си подсигурява два медала.

С най-малко бронзови оценки се поздравиха Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг), които по-късно през днешния ден би трябвало да боксират на полуфиналите.
 Уилям Чолов се класира за полуфиналите на Световното състезание по бокс за младежи и девойки
Чолов на полуфинал на Световното състезание по бокс

По-късно през днешния ден другият български представител, останал в шампионата - Радослав Росенов, също ще може да си подсигурява орден

" Следя деликатно множеството мачове, когато имам тази опция, тъй като въпреки всичко и аз съм на подготовка. Но когато имам време, наложително виждам гениите на бъдещето в Киелце. Много съм благополучен от показаното от младите българи, в лицето на Радослав Росенов и Уилиам Чолов. Направиха отлични мачове и справедливо са измежду медалистите. На тази фаза няма инцидентни боксьори, това въпреки всичко е международно състезание. Съжалявам за провалите на останалите ми съотборници. Смятам че и Ясен Радев и Красимир Джуров също можеха да са измежду медалистите. Но силите на подобен шампионат са доста изравнени и напълно малко може да наклони везните в една, или друга посока ", разяснява Ибаниес.
 Снимка 527881
Източник:

Кубинецът ще пътува на следващия ден за Киелце, с цел да изгледа онлайн финалите на Световното. Той още веднъж приказва и за опцията да е дипломат на шампионата. " Вълнувам се като виждам мачовете, тъй като се връщам обратно във времето. За мен е чест, че ми оказаха тази опция да съм дипломат. Спечелената купа преди 7 години ми отвори вратите към огромния бокс. Но с цел да се случи това, би трябвало доста неизменност, непримиримост и труд. Младите би трябвало да са наясно, че единствено по този начин ще съумеят. Хубавите им резултати в Полша не са гаранция за положително бъдеще. Те са причина за такова, само че единствено от тях зависи да развият кариерите си. Трябва доста да го желаят, с цел да съумеят ", сподели още националът ни при 57-килограмовите при мъжете.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР