Приключва една ера за Ливърпул“ – днес Юрген Клоп приключва

...
Приключва една ера за Ливърпул“ – днес Юрген Клоп приключва
Коментари Харесай

Юрген Клоп си тръгва от Ливърпул днес. „Сърцето ми бие „Клоп, Клоп, Клоп“, сподели той в инстаграм

Приключва една епоха за „ Ливърпул “ – през днешния ден Юрген Клоп завършва кариерата си. Той остави своя отпечатък върху " алените ", както никой различен управител преди него - и въпреки всичко е пристигнало времето да се сбогуваме.

Тази седмица се появи видеоклип, записан от почитатели по време на обиколка на стадиона на " Анфийлд Роуд ". От разстояние те снимаха Юрген Клоп, който стоеше самичък на терена на стадиона, в съзерцателна прощална поза. Феновете плачат с същински сълзи при тази панорама. И Клоп евентуално също го е направил в този миг.

След осем години и половина, 488 мача, 303 победи, 1086 гола и осем трофеи, една от най-значимите треньорски ери в най-новата история на футбола завършва с мача сред футболен клуб " Ливърпул " и " Уулвърхемптън Уондърърс ".

Днес ще станем очевидци на най-емоционалното прощаване с треньор за всички времена. Юрген Клоп споделя " Сбогом, Ливърпул! "

„ Само при мисълта, че всички ще пеят " You`ll never walk alone ", футболното ми сърце бие Клоп, Клоп, Клоп “, сподели именитият треньор.

Нито един треньор не съумява да сътвори такава тясна връзка сред почитателите и тима, както той. Под управлението на Клоп " алените " са спечелили осем трофеи и са достигнали 13 финала. Най-големият му успех: той възвърна вярата на съмняващите се - изключително във етапа, когато първоначално изгубиха четири следващи финала.

Клоп разгласява прочувствено прощално видео - в Instagram. Досега мениджърът не е имал акаунт в обществените мрежи. Клоп се обръща към почитателите на Ливърпул и споделя:

" Искам да остана по отношение на вас. И макар че не съм от феновете на обществени медии, хората са ми казвали, че това оказва помощ ".

Това е първият пост в профила му, който съществува от април 2024 година Почти 600 000 души към този момент следват някогашния треньор на „ Борусия Дортмунд “.

Единственият пост на Клоп досега е компилация от прочувствени видео фрагменти от времето му в Ливърпул, конференции и самия Клоп, който приказва в камерата на мобилния си телефон.

Той споделя: " Скъпи почитатели на Ливърпул, наближава краят. " След това първи фрагмент от встъпителната му конференция на 8 октомври 2015 година: " Не е толкоз значимо какво мислят хората, когато пристигнеш. Много по-важно е какво споделят хората, когато си тръгваш. "

" Бих го нарекъл любовна връзка ".

Роденият в Щутгарт треньор печели Шампионската лига (2019 г.), Висшата лига (2020 г.), Купата на Англия (2022 г.), два пъти Купата на лигата (2022 и 2024 г.) и Суперкупата на УЕФА (2020 г.) с Ливърпул.

Клоп: " Беше необикновено време от първия ден. Наслаждавах се толкоз доста. И бих желал да ви благодаря доста за цялата поддръжка, за цялата мощ, която ни дадохте през последните няколко години ".

Той продължава: " Винаги съм имал възприятието, че пишем тази история дружно. И това чувство продължава и през днешния ден. Това е добра история. Когато я четем в бъдеще, ще имаме усмивка на лицата си ".

И отсега нататък всички почитатели на Клопо ще бъдат осведомени за живота на треньора посредством обществените мрежи. Самият той възнамерява да си вземе едногодишна отмора от лятото.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР