Хасковската полиция арестува клошар заради три палежа на сгради снощи.

...
Хасковската полиция арестува клошар заради три палежа на сгради снощи.
Коментари Харесай

Клошар бе задържан заради серия от палежи в Хасково

Хасковската полиция арестува клошар поради три палежа на здания нощес. Първо пламна тютюнев склад - архитектурен монумент, а до момента в който полицаите обливат прилежащото здание, бе запалена и необитаема къща на близката улица " Св.св. Кирил и Методий ". Третият пожар бе на ул. " Добруджа ", намираща се в различен регион - още веднъж изоставена къща. 

Това провокира незабавно напредване на противопожарните коли за малко време из Хасково. На помощ дойдоха огнеборци от други градове.  " Такова нещо се случва за пръв път в дългогодишната ми процедура ", разяснява пред БНТ директорът на регионалната дирекция на полицията комисар Атанас Ненков.

Подпалвачът клошар се оказа 33-годишен, престъпно проявен за разнообразни закононарушения хасковлия, лежал в пандиза. Установен е на 100 метра от последния пожар. Видян е на камери, палежите са били запечатани на тях. Направил е признания. 

Задържан е и 45-годишен мъж, също клошар. Изяснява се присъединяване му при случаите. Двамата са живеели дружно. Предстои прокуратурата да им изиска мярка за неотклонение.

Сградите са били частни. За две от тях е имало неосъществени капиталови планове. " Между притежателите на постройките няма връзка, само че следствието продължава ", сподели Ненков.

На тютюневи склад, строен при започване на предишния век, изгоря покривът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР