Хасково. Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол и нанесе щети

...
Хасково. Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол и нанесе щети
Коментари Харесай

Смерч е нанесъл щети на къщи и селскостопански постройки в село Орлов дол в област Хасково

Хасково. Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол и нанесе вреди на къщи и селскостопански постройки. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково . Областният шеф на област Хасково инж. Минко Ангелов дойде на мястото, където вилня стихията и извърши обход дружно с управлението на Община Тополовград.

Необичайно мощният вятър е отнесъл навеси и една веранда на къща. Също по този начин е развалил покриви на здания. Има паднали стълбове, а електричеството е прекратено. Изкоренени са дървета и са отнесени в реката. Високи борове са паднали в двора на църквата в селото, които към този момент са обработени и се отстраняват. Днес ще бъде обезпечена машинизация, която да отстрани дърветата от реката, разяснява господин Ангелов.

Временни постройки са отнесени в прилежащи дворове. Стихийният вятър е вилнял в още 3 села – Владимирово, Светлина и Каменна река. Засегнати се обособени елементи от обитаемоте места.

Сформирана е комисия със заповед на кмета на Тополовград Божин Божинов, която ще опише вредите. Докладът ще бъде възложен на междуведомствената комисия, с цел да бъдат отпуснати компенсации на хората, чиито парцели са наранени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР