Хасково. По покана на община Хасково за първи път в

...
Хасково. По покана на община Хасково за първи път в
Коментари Харесай

За първи път в Хасково концерт на уникалните Violons Barbares

Хасково. По покана на община Хасково за първи път в Хасково гостуват Violons Barbares. В превод от френски „ Варварски цигулки “- трио основано в Страсбург. В групата влизат българин, монголец и французин – изключителни музиканти, които вършат виртуозни композиции с съвременни и етно-мотиви. За първи път хасковската аудитория ще има опция да чуе неповторими авторски песни и обработки от българския и монголския фолклор. Това оповестиха от пресцентъра на Община Хасково .

Основоположник на триото е гъдуларя Димитър Гугов, който от години живее, твори и дирижира във Франция. Пред хасковска аудитория тримата виртуози ще изпълнят песни от сърцевината на Монголия посредством гърлено пеене и пронизващи звуци на конеглава цигулка – всичко това в осъществяване на Енхжаргал Дандарваанчиг – Епи. Третият член на „ Варварски цигулки ” е перкусионистът Фабиен Гуйо. Той показва необикновена композиция от типичен и етно перкусии.

Варварските цигулки чакат хасковската аудитория на сцената на спектакъл „ Иван Димов “ на 6 декември 2019г. от 19,00 часа. Концертът е част от празничната стратегия на община Хасково във връзка настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Входът е свободен!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР