Хасково. Областният управител на област Хасково Катя Панева проведе среща

...
Хасково. Областният управител на област Хасково Катя Панева проведе среща
Коментари Харесай

Областният управител на област Хасково Катя Панева проведе среща с кмета на Харманли Мария Киркова

Хасково. Областният шеф на област Хасково Катя Панева организира среща с кмета на Харманли Мария Киркова във връзка със положението на обекта „ Изворът на Белоногата “, притежаващ статут на историческа недвижима културна полезност с категория „ национално значение “. Тя се състоя в Общинска администрация-Харманли, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково.

Повод за работната среща е писмо до министъра на културата Атанас Атанасов с копие до регионалния шеф Катя Панева, което е изпратено от поетесата и държавник Светлана Николова от град Харманли. В сигнала се показва, че плочата на Гергана, находяща се вляво от извора, е в неприятно положение и се разрушава.

Г-жа Мария Киркова сподели на срещата, че от 6 година комплекс „ Изворът на Белоногата “ се поддържа, доколкото това е възможно по отношение на пълномощията на кмета на общината, защото обектът не е в ръководство на общината. „ Възстановени бяха стълбите и околното пространство в комплекса. Алеите се поддържат в положително положение от чиновници на общинско дружество. “, изясни госпожа Киркова.

Областният шеф на област Хасково Катя Панева сподели, че ще се срещне с министъра на културата Атанас Атанасов, с цел да обсъдят проблема, с оглед решение на казуса в най-кратки периоди.

В община Харманли проблеми има и в областта на опазването на здравето, стана ясно в хода на работната среща. Липсата на лекари и медицински сестри е доста сериозен проблем, който се задълбочава от ден на ден.
Налице е проблем с качеството на питейната вода, както е в множеството общини на територията на област Хасково. И в Харманли водата е със наличие на манган, въпреки и не в такива количества като в Свиленград, разяснява още госпожа Киркова.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР