Хасан Адемов излиза срещу лидерите в София, Асен Василев и

...
Хасан Адемов излиза срещу лидерите в София, Асен Василев и
Коментари Харесай

Изборни войни. Топ 10 на кървавите битки

Хасан Адемов излиза против водачите в София, Асен Василев и Гроздан Караджов се срещат в Хасково Движение за права и свободи с летящ старт и №1 в бюлетината, листопад при ГЕРБ и " Промяната ", изненади в Българска социалистическа партия
 

Изборната горещина замести летните горещини. А партийният листопад стана по-голямо злополучие от пороите в страната. 10 кървави борби се задават на 2 октомври, когато страната ни за четвърти път през последната година и половина ще избира Народно заседание. За едни акцията потегли с танци, за други със сълзи. " Продължаваме промяната " се раздели с най-милото си - Лена Бориславова, ГЕРБ - с най-устатото си - Дани Каназирева. Българска социалистическа партия се окопа с най-верните си. Движение за права и свободи означи летящ старт с №1 в бюлетината. Мая Манолова направи пиар коалиция с майките от " Системата ни убива ". А пиарското Отровно трио на Бабикян и Хаджигенов хвърли кърпата и се отхвърли от вота.    

За Кирил Петков изборите започнаха с бягството на брачната половинка му Линда и децата чак в Канада и с горещи латино ритми в центъра на Бургас. Бойко Борисов даде газ на обиколките в страната, Корнелия Нинова - на Facebook постовете. Слави Трифонов изиска референдум за президентска република, а Христо Иванов оглави борбата с " Газпром ", наричайки я лявата ръка на Путин.

1. Големият двубой - в 25 МИР

Безспорно, най-интересният двубой ще е в лидерския 25 МИР в София. И то не тъй като за следващ път Бойко Борисов и Корнелия Нинова влизат в челна борба, а двамата дружно ще търсят реванш против Ицо Хазарта ( " Продължаваме промяната " ), който ги би. Не и заради повода, че фолкаджийката Луна се хвърля в багра като самостоятелна. А тъй като против всички тях излиза най-големият обществен специалист в България доктор Хасан Адемов, някогашен обществен министър. С него Движение за права и свободи без заобикалки слага на масата проблемите за пенсии, заплати, цени и оцеляване в тежката зима. Д-р Адемов ще вдигне дебата от политически в експертен. И ще покаже, че Движението е готово за влизане в централната власт, тъй като има експертизата, опита и решенията.

2. София - танци на жълтите павета

Мечтата на Кирил Петков да влезе в лидерски конфликт с Бойко Борисов и Корнелия Нинова няма да се сбъдне и на тези избори. Защото Петков се състезава в 24 МИР. Там обаче му следва горещо танго с Христо Иванов. Двамата по този начин и не се схванаха за общи листи, по тази причина в този момент ще мерят рейтинг, въздействие и послания в преден конфликт.

Надпреварата ще е извънредно забавна, тъй като в нея с бутонките влиза Тома Биков от ГЕРБ. Той е една от изненадите в листите на Борисовата партия. На предишните избори Биков не бе водач на лист, само че в този момент челно ще бори Кирил Петков. На експремиера ще му е много с напрежение, тъй като против него излиза и острието на Има Такъв Народ Любомир Каримански, който има какво да си връща на " Промяната " поради интригите към Българска народна банка. Българска социалистическа партия даде борбата в 24 МИР на дясната ръка на Корнелия Нинова Георги Свиленски, лидер на алената група в предишния парламент.

3. Сталинградска борба в Пловдив

Крайно оспорвана ще е конкуренцията Пловдив. Там за ГЕРБ обичайно играе водачът Бойко Борисов. Срещу него " Продължаваме промяната " изправи някогашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев. Той влиза в директна парламентарна конкуренция с Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, някогашен зам.-председател на Народно събрание. Но огромния коз извади Има Такъв Народ. Партията на Слави Трифонов прати под тепетата топ министъра си Гроздан Караджов. Дуелът му за пътища и автомагистрали с Борисов ще е героичен. Пловдивската акция ще притегля вниманието и заради обстоятелството, че в нея вземат участие съпредседателят на Демократична България Христо Иванов и водачът на новата партия " Български напредък " Стефан Янев. Резултатът му ще е индикативен за въздействието на структурите му.

4. Разплата ПП-ИТН в Хасково

Титанични ще са предизборните борби и в Хасково, където ще се срещнат огромните съперници в ръководството - Гроздан Караджов и Асен Василев. Войната сред тях за парите за строители докара до завършек на обединението и излизате на Има Такъв Народ от властта. 2 октомври ще е ден за отплата. Битката в Хасково ще е прелюбопитна, тъй като тя има втори фронт за Асен Василев. Бившият финансов министър влиза в директен двубой с енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев. Бившият енергиен към този момент откри борбата за газа и настъпи крепко " Продължаваме промяната " за цените на синьото гориво, обвинявайки Кирил Петков и Асен Василев, че са обезпечили сила с медиатори 28% по-скъпо. Петков заяви, че завежда дело за рекордните 500 000 лева, само че против Борисов. А Добрев настоя да бъде включен в желае и стана очевидец на шефа си.

5. Перник против Бойко Рашков

Бившият МВР-шеф Бойко Рашков взриви Перник. Той се кандидатира за народен представител като лидер на листата на " Продължаваме промяната " в миньорския град, само че се оказа, че там не го желаят даже хората от Политическа партия. Председателят на Районната изборна комисия в Перник хвърли оставка. Игнат Стойчев, който е юрист, бе посочен от " Продължаваме промяната ". Но излезе в отпуск и изобщо не се занимава с изборните каузи в Перник. А единствено преди 10 дни Политическа партия се биха с другите партии, с цел да вземат председателския пост на РИК, само че незабавно по-късно се случи поврат и започнаха да бойкотират изборния развой. В миньорския град се приказва, че откогато станало ясно, че Бойко Рашков ще е лидер на листата на Политическа партия в Перник, даже личните партийни функционери оповестили, че няма да гласоподават за него.

В Перник за ГЕРБ още веднъж играе топ финансиста Кирил Ананиев, Българска социалистическа партия Пуска Любомир Бонев, Движение за права и свободи - младата парламентарна вяра Александър Несторов, а Демократична България - Бисер Механджийски.

6. Нинова се скри в Благоевград

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се скри в Благоевград. След като яде здрав избирателен пердах като лидер на листата в Пловдив против Бойко Борисов, а по-късно и във Варна, в този момент първата социалистка реши да се опитва в Благоевград. Тя измести от първото място доктор Георги Михайлов. Но се срещна с тежката артилерия на Движение за права и свободи - Делян Пеевски. В Благоевград Българска социалистическа партия не е с доста положителни позиции. А и Нинова сигурно ще види доста компликации в града, където Има Такъв Народ завоюва локалните избори. В Благоевград партията на Слави Трифонов пуска Петя Димитрова. За ГЕРБ обичайно ще играе някогашният министър Росен Желязков. А за " Продължаваме промяната " - някогашният началник на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров.

7. Цонева с героичен конфликт в Пазарджик

Епичен двубой в Пазарджик разгласи Антоанета Цонева от Демократична България. След шумния неуспех на водача й Христо Иванов във Велико Търново против Делян Пеевски на предишните избори, в този момент Цонева реши да мери сили с дългогодишния народен представител от Движение за права и свободи. Съзнавайки че борбата е обречена, дамата разгласи във Facebook, че търси доброволци за поддръжка. На Цонева обаче ще й е двойно по-трудно, тъй като там за Има Такъв Народ играе Станислав Балабанов, който не си поплюва, когато би трябвало да уточни недъзите на четворната коалиция, провалила се в ръководството. ГЕРБ дипломатично пусна Екатерина Захариева, а Българска социалистическа партия залага на някогашния министър Драгомир Стойнев.

8. Варна - тестване за Атанас Атанасов

Особено забавна ще е борбата в морската столица. Там някогашният здравен министър на ГЕРБ проф. Костадин Ангелов отстъпи първото мястото на зам.-председателя на партията Даниел Митов. Той ще влезе в преден конфликт с водача на " Възраждане " Костадин Костадинов. Но и двамата ще срещнат компликации, тъй като Движение за права и свободи играе с острието си Ерджан Ебатин, а Има Такъв Народ изпрати във Варна най-силния си човек - Тошко Йорданов. Това прави конкуренцията същинско тестване за Атанас Атанасов от " Демократична България ", още повече, че и " Продължаваме промяната " пусна в морската столица сполучливия си министър на нововъведенията Даниел Лорер. За Българска социалистическа партия обичайно във Варна ще бори Борислав Гуцанов, който този път ще би трябвало да постави повече старания, с цел да се оправи със мощната конкуренция.

9. Видин - сложен мач за ГЕРБ

Труден ще бъде мачът за ГЕРБ във Видин, където Бойко Борисов още веднъж заложи на Росица Кирова. Там в свои води е зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов, против който на зам.-председателката на Народно събрание ще й е много мъчно да се бори. Българска социалистическа партия пуска Филип Попов, Има Такъв Народ - Драгомир Петров, а " Продължаваме промяната " - отцепникът от партията на Слави - Иво Петров.  

10. Кърджали - предизвестената конкуренция

Макар е предизвестена, борбата за Кърджали постоянно е била измежду най-интересните. Защото няма партия, която да не се е пробвала да бие Движение за права и свободи, и която да не се е провалила. Както до момента, отпред на листата на Движението в Кърджали е водачът Мустафа Карадайъ, който води и шуменския лист на партията. ГЕРБ и Българска социалистическа партия подвигнаха бялото знаме. Партията на Борисов отново заложи на Цвета Караянчева, а Корнелия Нинова прати там доктора Георги Михайлов, който измести в Благоевград. Политическа партия издигна най-хубавото от себе си - Никола Минчев. А Има Такъв Народ още веднъж пусна Юлия Чортленева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР