Хърватският министър-председател Андрей Пленкович и министри от неговото правителство са

...
Хърватският министър-председател Андрей Пленкович и министри от неговото правителство са
Коментари Харесай

Смъртни заплахи са били получени срещу хърватския премиер и министрите му

Хърватският министър-председател Андрей Пленкович и министри от неговото държавно управление са получили смъртни закани, на които полицията е реагирала неотложно, оповестиха хърватски медии.

Според публикуваната информация полицията е получила телефонно позвъняване през вчерашния ден сутринта, в което се насочва опасност за убийството на премиера Пленкович и членове на неговото държавно управление. Полицията е подхванала незабавни дейности във връзка със опасността.

Премиерът Андрей Пленкович разяснява през днешния ден случая, като съобщи, че сходни закани, въпреки и да се насочат непрекъснато, не трябва да бъдат подценявани, съобщи Хина.

" Такива закани в никакъв случай не би трябвало да се подценяват и по тази причина полицията и разследващите служби подхващат дейности, пробват се да съберат информация, да открият какво се случва, дали някой може да стои зад тях или не, което вътрешното министерство ще изясни ", съобщи Пленкович.

Премиерът се базира и на отчет за 2022 година на хърватската организация за сигурност и разузнаване (SOA), в който по думите му ясно се споделя, че са разпознати две групи с техните водачи, чиято цел е принудително да бъде изменен конституционно откритият ред.

" Това не е нещо, което съставлява мотив за боязън, че демократичните полезности на Хърватия може да бъдат застрашени, а събитие, което е налице ", уточни той.

Според него обществеността би трябвало да е наясно, че има хора, които насочат закани, сплотяват се и кроят проекти, " които нито са демократични, нито мирни ".

Председателят на Народното събрание Гордан Яндрокович също съобщи пред медиите, че е нужна нерешителност във връзка със заканите.

" Има радикализирани лица. Видяхте, че в отчета на SOA се приказва за групи, които желаят да сменят властта със мощ ", сподели той.

Яндрокович добави, че има доверие на хърватските институции и е убеден, че те ще защитят хърватските жители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР