Хартията, която Централната избирателна комисия (ЦИК) е поръчала за машините

...
Хартията, която Централната избирателна комисия (ЦИК) е поръчала за машините
Коментари Харесай

Шефът на Сиела нападна ЦИК: Поръчаха скъпа и некачествена хартия! Тя разваля машините

Хартията, която Централната изборна комисия (ЦИК) е поръчала за машините за гласоподаване, е три пъти и половина по-скъпа от постоянните цени, ексцентрична е и некачествена. Това съобщи пред Би Ти Ви юристът и един от акционерите в „ Сиела Норма “ проф. Иван Тодоров, който е и брат на изпълнителния шеф на компанията, която дава отговор за доставката и поддръжката на машините. По думите му поради сходна хартия е по-лесно устройствата да се скапват.
Той за следващ път атакува ЦИК, като я упрекна, че съзнателно бави всички процеси, свързани с машинния избор. Според него комисията непрестанно забавя периодите и в случай че „ Сиела “ не приготви авансово софтуера на машините, то е съвсем несъмнено, че те няма да са подготвени за деня на изборите. За Тодоров всичко това се дължи или на „ несръчност и безхаберие “, или има някакво друго стимулиране. Той обаче не разви тезата си и не даде съответни образци.
Тодоров отговори и на рецензиите от щаба на изгубилата балотажа в София Ваня Григорова. Вчера те оповестиха, че ще апелират резултата от изборите, като хвърлиха доста обвинявания върху работата на машините. Според него всичко с устройствата е добре, не са регистрирани неточности и даже да се наложи да се броят отначало бюлетините, той не чака да има съществени разминавания.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР