Харизматичен, атрактивен и с прическа на рок звезда. Това отличава

...
Харизматичен, атрактивен и с прическа на рок звезда. Това отличава
Коментари Харесай

От мисълта за отказване до големия триумф: кой е шампионът с цветната прическа

Харизматичен, атрактивен и с прическа на рок звезда. Това отличава новия международен първенец в дартса Питър Райт... или най-малко такава визия оставя държанието му в мачовете.
.
Шотландецът, който през март ще навърши 50 години, беше изправен пред угрозата от ранно отпадане в шампионата, само че удържа на напрежението и след това стигна най-големия си триумф в кариерата.

Райт се трансформира в най-възрастния играч, който печели за пръв път международното състезание. За триумфа си в " Александра палас " той заслужи 500 хиляди паунда, само че най-ценната му премия е превъзмогването на сложния път до върха, съпроводен с мисълта за отричане.

Райт се занимава професионално с дартс от 1995 година, а от 2007 година е част от Професионалната дартс корпорация (PDC). Дълго време той няма огромни триумфи и има намерение да спре със спорта.



" 2014 щеше да бъде последната ми спортна година. Ако не се справех добре, щях да се откажа. Но стигнах финала (на световното) и се изкачих до второто място в света ", споделя Райт.

Оттогава шотландецът подвига доста равнището на представянето си, като взе участие в 11 финала от огромните шампионати в дартса, само че печели единствено един от тях. Наскоро Райт взема решение да направи идната крачка с използването на нови стрели, които трансформират метода му на игра.

" Новите стрели трансформираха мисленето ми. Упражнявах се и това ми даде увереността, от която се нуждаех. Трябва и да си задоволително добър, с цел да играеш напрегнат ", споделя Райт.

 Косата на Питър Райт се е трансформирала в поле за изява на жена му, която е коафьор и преди всеки мач прави друга прическа на шотландеца
© Associated Press

Косата на Питър Райт се е трансформирала в поле за изява на жена му, която е коафьор и преди всеки мач прави друга прическа на шотландеца

Той дефинира себе си като непретенциозен и спокоен човек в действителния живот. Райт признава, че цветната прическа, атрактивният му жанр а обличане и прякорът " Захапката на змията " (от Snakebite) са част от роля, която му дава убеденост в дартса.

" Далеч от спорта съм доста свенлив, само че това, което виждате на сцената е персонажът " Захапката на змията " - луда прическа и крещящо облекло ", споделя Райт.

За косата му се грижи жена му, която работи като коафьор и отделя към два часа за прическата му преди всеки мач. Райт постоянно има изрисувана змия на главата поради обичта му към влечугите.

" Просто одобрявам змии. Дори наподобявам малко на змия. Аз съм спокоен човек, който обича да бъде оставян самичък. Ако продължаваш да ме дразниш, ще те ухапя ", добавя Райт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР