Харисън Форд отдаде почит на екранния си баща от Индиана

...
Харисън Форд отдаде почит на екранния си баща от Индиана
Коментари Харесай

Великите в Холивуд почетоха Шон Конъри

Харисън Форд отдаде респект на екранния си татко от " Индиана Джоунс "  Шон Конъри. Конъри умря на 31 октомври на 90-годишна възраст. Дни след неговата кончина съболезнованията не престават.

Сред паметните функции, с които феновете от разнообразни генерации свързват сър Шон Конъри, е освен най-разпознаваемата му - първият Джеймс Бонд. По-младите виждат у него първо Хенри Джоунс-старши, татко на археолога авантюрист в " Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход "  (1989).

" Той бе мой татко, не в живота, а в третия филм за Инди. Човек не познава удоволствието, до момента в който не заведе Шон Конъри да се повози в коша на съветски мотор и да подскача по извиваща се и друсаща планинска пътечка, до момента в който той се извива от стеснение. Боже, по този начин се забавлявахме. Ако е в парадайса, уповавам се, че оферират курсове по голф. Почивай в мир, скъпи приятелю ", споделя Форд в изказване за Hollywood Reporter, съобщи " Площад Славейков ".

Няколко дни след гибелта на именития артист, съболезнования за него разгласява и Стивън Спилбърг, режисьор на " Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход ". Кастингът за ролята на бащата на Инди не бил по никакъв начин сложен, споделя той.

" Имаше единствено една алтернатива, когато става дума за бащата на Инди и това бе Джеймс Бонд. Оригиналният Джеймс Бонд, великият Джеймс Бонд: Шон Конъри ", написа Спилбърг.

Наред с остроумието и хумора, които Конъри вдъхна на облика, персонажът му е основен воин в сцена, която и до ден сегашен се счита за най-емоционалния миг от цялата поредност – когато лекар Джоунс, откривател на мита за Светия Граал, най-накрая назовава сина си " Индиана ".

" Чрез гения и силата си сър Шон Конъри остави незаличима диря в историята на киното. Публиката му се простираше в няколко генерации, всяко от тях познаваше най-малко по една обичана негова роля. Той постоянно ще има своето особено място в сърцето ми като бащата на Инди. С чувство за умна авторитетност и деликатна закачливост, единствено някой като Шон Конъри може да провокира у Индиана Джоунс момчешко страдание или облекчение със строга бащина подигравка или радостна прегръдка. Благодарен съм, че имах шанса да го познавам и да съм работил с него. Мислите ми са със фамилията му ", написа Джордж Лукас, продуцент на третия филм за Индиана Джоунс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР