Характеристики на зодия Рак според Милена Вълканова.Срещал ли ви е

...
Характеристики на зодия Рак според Милена Вълканова.Срещал ли ви е
Коментари Харесай

Страстите Рачешки – непредвидено любовно танго

Характеристики на зодия Рак съгласно Милена Вълканова.

Срещал ли ви е животът с Раци? На пострадалите ще кажа: Честито, вие печелите първа премия за душевна проникновеност, душевен издръжливост, безрезервност и самообладание .

Раците на пръв взор са благи, предразполагащи и дружелюбни. Можеш да се отпуснеш в уюта на тяхното наличие и да изплачеш душата си, да разкриеш сърцето си, получавайки другарско рамо, носна кърпичка и топла, питателна чорба, след което да си тръгнеш освежен и рафиниран.

Но те са такива, до момента в който не ги настъпиш по мазола. Сблъскат ли се с отменяне или даже единствено със сянката на подозрението, че ги чака несподеленост, Раците се затварят в черупката си. Вие ще обикаляте към тази непристъпна цитадела – студена и непреодолима, само че населявана от най-крехкото и нежно създание, което, в случай че се осмели да ви допусне до покоите си, ще ви подари с най-незабравимите мигове на единство и възторг.

Спомням си за другарка, с която прекарвахме дълги нощи в лечебна взаимопомощ, “виновник ” за които беше нейният любим Рак. “ Това е най-странното създание, което съм срещала “, възкликваше моята умна Близначка . Две седмици бил влюбчив и обаятелен, същински рицар, предан на дамата на своето сърце, само че през идната се покривал, ставал студен като лед и непрогледен като лондонска мъгла.

Две напред, една обратно – това е екзистенциалният танц на Раците. Те опипват почвата до безспир, до момента в който се убедят, че тази почва не е плаващ пясък, а благодатен чернозем, който ще одобри и отгледа тяхното скъпоценно семе. А семето може да бъде усеща , бизнес инвестиция, проекти за общо бъдеще, дом, семейство…

Моята приятелка обаче се побъркваше от това непредвидено любовно танго, което я разкъсваше и подхранваше вътрешната ѝ несигурност и в това време отразяваше неувереността на колегата ѝ .

Добре, че любовта ѝ я подари с самообладание, а интуицията ѝ – с вярата, че си заслужава да чака . Така тя се впусна в ритъма на танца две напред, една обратно, и тангото я води в райската градина на нейния Рак. Съвсем безусловно приказвам – като характерен представител на своя знак той си бе устроил местенце в планината , близо до града, където се грижеше за своите цветя, дървета, плодове и зеленчуци, бе покрай природата, усещаше се предпазен, зареждаше се с сила и имаше собствен дом .

Нуждаеше се и от принцеса, която да показа неговата цитадела, само че тя очевидно първо трябваше да издържи теста за склонност , с цел да може да бъде позволена и коронована. Е, въпреки всичко най-после заживяха щастливо – наред с насажденията, той към този момент на драго сърце се грижеше и за моята другарка, изненадвайки я с всевъзможни кулинарни магии .

Такива са Раците – царе на тангото. Може би неслучайно Аржентина, родината на този буен танц, е под знака на Рака, а самото име на страната идва от думата argento, която значи сребро – металът на Луната, настойничката на Раците.

Те са царе и царици и в кухнята, с тъничък нюх за метафизиката на храната и за дълбокото значение на максимата “Любовта минава през стомаха ”. Както фамозната писателка на любовни романи и почтена представителка на знака Рак Барбара Картланд е споделила: Подходящата диета насочва половата сила в вярната посока.

Ракът е женски знак. Той е първият воден знак в зодиака, знак на креативната женска сила , на първичния океан, от който поражда животът. Образът на голямата вътрешност на съществуването, от която се откъсва всичко, с цел да се осъществя във физическия свят, се демонстрира в развития майчински инстинкт на Раците.

Те са мощно привързани към децата, фамилията, дома – всичко, което им основава чувство за принадлежност и корен. Тази наклонност от време на време е толкоз отявлена, че представителите на четвъртия знак от зодиака се трансформират в задушаващата майка-орлица, която не пуска детето да отлети от родното гнездо и го осакатява в устрема си да го защищити и задържи за себе си.

Задача на Раците е да научат, че са креативен капацитет и плодородна почва, която може да дава живот, да подхранва и отглежда, само че няма право да задържа и възпира покълналото семе в устрема му към Слънцето и небесата.

Вашите деца не са ваши деца. Те са синове и дъщери на копнежа на живота да съществува. Те идват посредством вас, само че не от вас… – всеки предан родител Рак би трябвало от време на време да си препрочита и напомня тези стихове на Халил Джубран.

Управителят на знака Рак е Луната. Затова те са впечатлителни, с променливи настроения, мечтателни и прочувствени. Положението на Луната в хороскопа разказва връзката с майката, прекарванията в първите месеци и години след раждането, оставили незаличими отпечатъци върху душeвността.

Нарастващата Луна в митологията се родее с богинята-девица Артемида, дала обет за безбрачие , която скита волна и свободна из горите и ловува. Когато нейният архетип натежава диспропорционално в живота на Рака, той се трансформира в puer eternus, безконечния юноша, или девойката, която отхвърля да прекрачи прага на зрелостта и да поеме отговорност за живота си . Това постоянно са жизнерадостни персони, останали (тиранични) деца до късна възраст, търсещи във връзките си майката. И точно връзките им се явяват сферата на техните най-болезнени провали.

Раците, в които е по-силен архетипът на цялостната Луна, въплъщение на богинята -майка, са изправени пред заплахата да се трансфорат във всеотдайната майка, която не познава друга роля за себе си и може да стане властна, постоянно бременна и в никакъв случай нераждаща.

А тези, в които най-жив е архетипът на намаляващата Луна – богинята-старица Хеката, пазителката на кръстопътищата, осветяваща пътя на скитниците в нощта – са мъдрите Раци, които прозират зад забележимото и чуват тайните на сърцето . Те би трябвало да се пазят от сянката си на душевно неплодородие, манипулативност и злопаметност.

Луната е нощно величие, което огрява бледите, разсеяни сенки с отразена светлина. Затова и тя е рецептивният, възприемащ принцип, който ние отиграваме още веднъж и още веднъж в връзките си с близките, отразявайки тяхното лъчение, реагирайки на езика на телата им, на негласните сигнали и настроения, които ни пращат. Раците са виртуози в това да сканират, усещат, да се приспособяват и да взимат предохранителни ограничения.

Но точно възприемчивостта им ги прави съчувствени, състрадателни и прочувствено съответни . А в случай че преодолеят своята ранимост, индивидуалност и засегливост, могат да бъдат отлични педагози, терапевти и обществени служащи , реализирайки потребността си да се грижат по един конструктивен метод.

Същата тази схватливост изостря сетивата и интуицията на Раците, позволявайки им да обхванат оттатък забележимото и свързвайки ги с тайнствата и селенията на въображението, трансформирайки ги в поети, музиканти и актьори.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР