Хаосът на британското пристанище Дувър продължава, докато шофьорите на тежкотоварни

...
Хаосът на британското пристанище Дувър продължава, докато шофьорите на тежкотоварни
Коментари Харесай

Хаос в Дувър, шофьорите гневни, има и арестувани

Хаосът на английското пристанище Дувър продължава, до момента в който водачите на тежкотоварни камиони чакат да бъдат тествани за ковид, с цел да могат да преминат от другата страна на Ламанша, откакто Франция отвори границата си, само че сложи изискване за негативна проба.

Тестването обаче протича доста постепенно.

Съобщено бе, че на летището Манстън, където са паркирани доста тирове, тестването е било прекъснато късно нощес, заради дефицит на медицински личен състав.

Кореспонденти на Би Би Си и Скай нюз оповестиха, че на пристанището съвсем няма оживление, а обстановката се усложнява, тъй като с изключение на паркираните в покрайнините към 5 000 тира, не престават да идват още камиони.

" Шофьорите от Източна Европа очевидно не схващат каква е обстановката ", разясняват управляващите, заяви Нова тв. Имало и задържани.

Същевременно Китай разгласи през днешния ден, че спира полетите от и до Обединеното кралство след откриването на нов вариант на ковид в европейската страна, съобщи Франс прес.

Китайското външно министерство сподели в прессъобщение, че решението е взето след щателна оценка и се дължи на " изключителната природа на разновидността на вируса и неговото евентуално влияние ".

Китай, откъдето стартира болестта с новия ковид в края на предходната година, съумя значително да овладее епидемията на своя територия.

За последното денонощие в Китай са открити единствено 17 нови случая на КОВИД-19 и 14 асимптоматични случая. В 11 от тях става дума за хора, пристигнали от чужбина, съобщи Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР