Хънтър Байдън неочаквано се появи днес на заседание на комисия

...
Хънтър Байдън неочаквано се появи днес на заседание на комисия
Коментари Харесай

Хънтър Байдън се появи изненадващо на заседание на комисия в Камарата на представителите

Хънтър Байдън ненадейно се появи през днешния ден на съвещание на комисия в Камарата на представителите на Съединени американски щати, където републикански законодатели упорстват да гласоподават, с цел да го обвинят в пренебрежение към Конгреса за това, че не даде показания в границите на следствието за импийчмънт на татко му, президента Джо Байдън, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Хънтър Байдън влезе на чуването, без да приказва с публицистите и седеше безшумно в галерията с юриста си, предизвиквайки комплициране измежду членовете на комисията за контрол на Камарата, които спореха между тях и го укоряваха за непредизвестеното придстигане.

" Няма значение кой сте... кой е татко ви или семейството ви. Да, виждам към теб, Хънтър Байдън. Вие не сте над закона ", съобщи представителката на републиканците Нанси Мейс. " Хънтър Байдън, вие се страхувате да се явите на разпит. И продължавате да се страхувате и през днешния ден. "

Републиканците от Камарата на представителите настояват, че президентът и фамилията му са се облагодетелствали непозволено от политически дейности, в които Байдън е взел участие, когато е бил вицепрезидент в интервала 2009-2017 година Белият дом и Хънтър Байдън отхвърлят да са направили нарушавания.

Хънтър Байдън е изправен и пред свои правосъдни проблеми. Той би трябвало да се яви във федерален съд в Лос Анджелис на следващия ден, по обвинявания в неплащане на налози в размер на 1,4 милиона $. В щата Делауеър е упрекнат че е излъгал за използването на опиати при закупуването на револвер. Хънтър Байдън не се е признал за отговорен по обвиняванията в Делауеър.

Представителят на демократите Джаред Московиц попита за какво комисията няма да одобри показанията на 53-годишния Байдън.

Малко по-късно Байдън младши си потегли, а юристът му Абе Лоуел направи малко изказване пред репортерите.

" Предложихме да работим с комисиите на Камарата на представителите, с цел да забележим каква относима информация за всяко законно питане може да бъде предоставена ", сподели Лоуел. " Първите ни пет оферти бяха подценени. И тогава през ноември те изпратиха призовка за показания при закрити врата – тактичност, с която републиканците нееднократно са злоупотребявали в политическия си кръстоносен поход против селективно приключване на информация и погрешно характеризиране. "

Републиканците от Камарата на представителите бяха изпратили призовка на Хънтър Байдън да се яви на 13 декември за предоставяне на показания при закрити врата. Той съобщи, че е подготвен да даде показания обществено, само че законодателите отхвърлиха това предложение, заявявайки, че той би трябвало да участва за предоставяне на показания при закрити врата в допълнение към обществените.

В деня, за който беше планувано даването на показания, Хънтър Байдън се появи пред Капитолия и направи обществени забележки, само че не се яви на диалога при закрити врата.

Няма данни член на фамилията на настоящ президент да е бил арестуван за пренебрежение към Конгреса, съгласно отчет на Конгресната изследователска работа, показва Ройтерс.

Уронването на престижа на Конгреса се санкционира с санкция в размер до 100 000 $ и отнемане от независимост за период от един до 12 месеца.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР